Het kloppend hart van Waterland
Live

S.V. Marken heeft er twee gediplomeerde pupillentrainers bij

Gepubliceerd: Vrijdag 07 juni 2024 16:40

S.V. Marken heeft er twee gediplomeerde pupillentrainers bij

Foto: SV Marken

Donderdag 6 juni 2024 hebben twee jeugdtrainers van Sportvereniging Marken, Berry Groot en Mark Schipper, hun diploma 'Voetbalcoach 1 Pupillen' (UEFA C) behaald.

Tijdens de opleiding werd er veel aandacht besteed aan zowel de theorie als praktijk van het trainen van spelers in de leeftijdscategorie Mini-Pupillen tot en met O12. Zo werden de verschillende teamfuncties, teamtaken en voetbalhandelingen behandeld, alsook de vier gouden trainingsprincipes, de leeftijdsspecifieke kenmerken van pupillen en de vier kwaliteiten van een voetbaltrainer. 

En dan was er natuurlijk nog de praktijk; tijdens zes bijeenkomsten bij VV Westzaan werden er diverse trainingsvormen gegeven aan een spelersgroep, waarna de cursisten van uitgebreide feedback werden voorzien van de KNVB-opleider en de medecursisten. Ook moest er een tweetal keer een 'Proeve van Bekwaamheid' worden afgelegd, waar ook ervaren S.V. Marken jeugdtrainers Erwin en Remco een wedstrijd van de cursisten hebben geobserveerd en beoordeeld. 

Aangezien aan het eind van het traject alle theorie- en praktijkopdrachten met een goed gevolg afgesloten waren, heeft S.V. Marken er nu twee gediplomeerde pupillentrainers bij.

Bron: SV Marken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services