Het kloppend hart van Waterland
Live

Rustige jaarwisseling in de gemeente Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 01 januari 2020 16:36

Rustige jaarwisseling in de gemeente Waterland

Foto: Brandweer

Terwijl in de gehele regio Zaanstreek-Waterland het aantal incidenten van brandweer en ambulance tijdens Oud en Nieuw is gestegen, kan in de gemeente Waterland gesproken worden van een betrekkelijk rustige jaarwisseling. Volgens de eerste cijfers van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is er in de gemeente Waterland geen inzet geweest van de brandweer.

Het was dit jaar in de gehele regio wel een stuk drukker voor brandweer en ambulancediensten tijdens de jaarwisseling. Dit betroffen veel kleine incidenten. De ambulancedienst maakt melding van een drukke maar beheersbare jaarwisseling. Er waren in de gehele regio 107 ambulanceritten tegen 91 vorig jaar. Er is 78 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 51 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij ook dit jaar op container-, afval- en buitenbranden. Dit was 63 keer het geval.


Dichte mist
De jaarwisseling werd gekenmerkt door een dichte mist. Het KNMI en Rijkswaterstaat informeerden inwoners over de weersomstandigheden. Ook de hulpverleners van de regio Zaanstreek-Waterland waren hierover geïnformeerd en werden verzocht hun veiligheid in acht te houden bij het aanrijden op incidenten. De situatie werd gemonitord.

 

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn op dit moment in Zaanstreek-Waterland geen aangiftes gedaan van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en ambulancedienst. De cijfers zijn wel een eerste sfeerbeeld en betreffen voorlopige cijfers.

 

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services