Het kloppend hart van Waterland
Live

Rusalka, het operasprookje in de Weeshuistuin

Zaterdag 26 augustus 2017 20:08

Rusalka, het operasprookje in de Weeshuistuin

Hojotoho Operastudio onder leiding van operadiva Wiebke Goetjes voerde op vrijdag 11 augustus de derde van vier opera's uit. Op een mooie zomeravond in de tuin van het Weeshuis werd het sprookje van de kleine zeemeermin ten gehore gebracht. Omroep PIM was erbij en zal volgend weekend de opera in zijn geheel uitzenden.

Rusalka, de zeemeermin wordt verliefd op een prins, een man van het leven op land, met benen en niet met een staart zoals zij. Haar vader en zussen proberen haar op andere gedachten te brengen. Maar ze houdt van de prins! Gelukkig is daar de heks die haar helpt aan benen. Maar, zoals een heks betaamt, gaat dit niet zomaar. Rusalka is haar stem kwijt en ook haar passie.

Dit levert in de liefde en relatie met de prins problemen op. De prins wordt verliefd op een warmbloedige vrouw en Rusalka ziet dit met lede ogen aan. De heks komt weer langs. Ze kan haar staart voor haar benen omtoveren maar met 1 voorwaarde. Rusalka moet de prins doden. En dit doet ze. Dit is geen sprookje die eindigt met "En ze leven nog lang en gelukkig", maar deze opera was een prachtig verhaal en mooi vertolkt, op een sprookjesachtige avond in de historische tuin.

De operastudio bestaat uit afgestudeerde operastudenten die deze vier opera's op hun cv's kunnen zetten. Ook in het operaleven is ervaring op je cv cruciaal. Speciaal was de aanvulling met nieuwe studenten, waaronder enkele Waterlanders.

Omroep PIM zal de gehele opera op vrijdag 1 en zaterdag 2 september om 20.00 uur uitzenden. U kunt deze uitzending bekijken op kanaal 44 (digitaal) en S12+ (analoog) van Ziggo, en op kanaal 1442 van KPN. U kunt de uitzending ook volgen via onze digitale stream op http://www.omroep-pim.nl/tv/stream.

Meer informatie over de Hojotoho Operatudio vindt u op: www.hojotoho-operastudio.nl.








Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services