Het kloppend hart van Waterland
Live

Ruim 2130 ondertekenaars petitie milieustraat

Gepubliceerd: Vrijdag 08 mei 2020 10:42

Ruim 2130 ondertekenaars petitie milieustraat

Foto: Omroep PIM

Op 7 mei om 12.00 uur bood Mario Hoogendoorn, initiatiefnemer van de petitie "Milieustraat terug naar Waterland", de door 2130 mensen getekende petitie aan bij de gemeente.

Hij wilde de petitie overhandigen aan de raadsleden, aan de voorzitter van de gemeenteraad, maar er was niemand om hem in ontvangst te nemen. Dhr. Hoogendoorn las hem voor aan de aanwezige pers en twee aanwezige politieke partijen (VVD en Waterland Natuurlijk). Vervolgens deed hij de petitie in de brievenbus.

We vroegen hem naar zijn beweegredenen en hij vertelde dat er veel Waterlandse inwoners niet gelukkig zijn met de huidige situatie. In Purmerend is het bij de milieustraat veel te druk en mensen moeten te veel rijden om hun grofvuil weg te brengen. Een oplossing zou volgens hem kunnen zijn de huidige milieustraat tijdelijk te openen, zolang er nog niet gebouwd wordt op het Galgeriet. En dan later de geplande milieustraat in Katwoude te plaatsen, dus de huur aan het Hoogheemraadschap niet te verlengen na 31 december 2022.

Ook spraken we Yvonne Gras van WN. Zij gaf aan dat de problemen die er nu zijn al voorzien waren tijdens de debatten over de milieustraat en dat toen de Purmer een mogelijkheid was. Dat zou nu wellicht weer onderzocht kunnen worden. Jaïro Oranje van de VVD is ook een voorstander van de milieustraat in Waterland en vraagt zich af waarom het Galgeriet niet open kan, desnoods tijdelijk. Er zit een nieuw dak op het pand en er is een nieuwe keuken, dus voor de mensen die er werken zou dat geen belemmering hoeven te zijn. Of die mensen die er toen werkten nu nog beschikbaar zijn is de vraag.

In de raadsvergadering van 7 mei sprak Mario Hoogendoorn ook in aan het begin van de besluitvormende vergadering. Aangezien er op het moment van aanbieden van de petitie geen collegelid aanwezig was, hebben we de wethouder ‘s avonds in de schorsing tussen de voorbereidende en besluitvormende vergadering om een reactie gevraagd. Zij blijft bij haar standpunt dat het Galgeriet geen optie is voor een (tijdelijke) milieustraat.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services