Het kloppend hart van Waterland
Live

RSWP WonenPlus geeft aandacht aan eenzaamheid

Gepubliceerd: Vrijdag 02 oktober 2020 18:51

RSWP WonenPlus geeft aandacht aan eenzaamheid

Op 1 oktober is de week tegen de eenzaamheid gestart. RSWP WonenPlus gaat deze week in verschillende gemeenten op pad onder de noemer "samen is gezelliger dan alleen".

Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem dat gelukkig steeds meer aandacht krijgt, maar nooit genoeg. Het probleem van eenzaamheid is dat het in veel gevallen niet zichtbaar is. Het komt voor bij ouderen die mensen om zich heen hebben zien wegvallen of de aansluiting missen met de huidige maatschappij. Maar het komt ook voor bij jongvolwassenen met wat voor achtergrond dan ook. 

RSWP WonenPlus probeert hier in de week tegen de eenzaamheid extra aandacht aan te geven en gaat in verschillende gemeenten op pad, dit onder de noemer "samen is gezelliger dan alleen".

Shanna de Vries, consulent in de gemeenten Waterland en Edam-Volendam, heeft een lokale bakker, Bakkerij Kees Gutter, bereid gevonden heerlijke gebakjes te maken en te sponsoren.

In de afgelopen periode hebben mensen zichzelf of iemand waarvan ze weten dat die niet veel bezoek ontvangt, kunnen aanmelden. De vrijwilligers van WonenPlus maken de komende periode een afspraak met deze mensen, en komen dan gezellig een taartje met hen eten.

Mocht u de aanmelding hebben gemist, dan mag u zich uiteraard alsnog aanmelden. Dit kunt u doen bij de vestiging van WonenPlus bij u in de buurt. Alle e-mailadressen en telefoonnummers zijn te vinden via www.rswp.eu

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services