Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotary reikt op bijzondere wijze cheque uit aan Speeltuinvereniging Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 04 april 2022 13:01

Rotary reikt op bijzondere wijze cheque uit aan Speeltuinvereniging Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 2 april ging de speeltuin weer open na de wintersluiting. En de opening was extra feestelijk omdat de Rotary langskwam met leuk financieel nieuws.

De actie Sterren Stralen die de Rotary elke winter houdt ten behoeve van een goed doel, was dit keer voor de speeltuin. Jasper van Buuren van de Rotary vertelt dat er elk jaar uitgebreid wordt gesproken binnen de Rotary-gelederen wie of wat het doel wordt van de actie. Dit keer was het de speeltuin omdat zij een goed materiaalhok (huisje) nodig hebben. Vele Waterlanders hebben weer bijgedragen aan de actie en gul gedoneerd.

Jasper kwam niet alleen maar had drie andere bestuursleden meegenomen. In plaats van een cheque te overhandigen, hadden ze ieder een werkhelm op en kwamen ze met grote hamers die het bouwen (of het slopen ??) van het gebouw illustreerde. Symbolisch zetten ze de helm op en door in de juiste volgorde te gaan staan kon je het bedrag zien dat de actie Sterren Stralen had opgeleverd.

Maar liefst € 5500! Dat vond ook Mariët Stadt, bestuurslid van de Speeltuinvereniging een mooi bedrag. Maar de vraag was wel, gingen de heren van de Rotary het huisje ook zelf bouwen? Met hun helmen op zou je het bijna wel verwachten. Wij van PIM wachten de berichten hierover nog af.

Ondertussen kwamen er veel kinderen binnen met hun (groot)ouders en konden weer heerlijk spelen. Het weer was koud maar zonnig en natuurlijk hopen de vrijwilligers bij de speeltuin dat het mooi speelweer blijft.


 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services