Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotary Monnickendam zamelt € 12.500 in voor Only Friends

Gepubliceerd: Donderdag 18 januari 2024 14:15

Rotary Monnickendam zamelt € 12.500 in voor Only Friends

Foto: Rotary Monnickendam

Dit jaar organiseerde Rotary Monnickendam in december alweer voor de 10de keer de ‘Sterren Stralen’ actie voor het goede doel. De actie werd traditiegetrouw afgesloten met de Wintermarkt op de Middendam. De opbrengst is 16 januari bekendgemaakt en overhandigd aan oprichter Dennis Gebbink van Only Friends.

In september zijn de leden van Rotaryclub Monnickendam gestart met de voorbereidingen van de Sterren Stralen actie. De kerstboom werd besteld, wijnpakketten samengesteld, de Rotary foodtruck gereserveerd, prijzen voor de Lotary verzameld en sponsoren benaderd. Vervolgens is de opbrengst aangevuld met een bijdrage vanuit de Rotary Foundation en de Teenstra Foundation. Erik de Jongh, jaarvoorzitter van Rotaryclub Monnickendam: “We hebben alles uit de kast gehaald om een prachtig bedrag op te halen voor Only Friends, en dat is gelukt. We zijn ontzettend trots op het eindbedrag”.


Overhandiging 

Voor de overhandiging is een groot deel van de leden van Rotaryclub Monnickendam afgereisd naar het sportcentrum van Only Friends in Amsterdam Noord. Om zo met eigen ogen te zien waar het geld, dat besteed gaat worden aan sportmaterialen als tennisrackets, boxhandschoenen, ballen,.. , terecht komt. Na een rondleiding door het complex en een gepassioneerde presentatie van de oprichter Dennis Gebbink, werd het bedrag op ludieke wijze bekend gemaakt. Uit een bokshandschoen kwam het mooie bedrag van maar liefst € 12.500,- tevoorschijn. Erik de Jongh: ‘Alle kinderen moeten de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten. Voor sporters met een beperking is het vaak nog net wat lastiger. We zijn blij dat we daar aan bij kunnen dragen’.


Goede doel: Only Friends 

Only Friends wil op een toonaangevende manier, sporters met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. www.onlyfriends.nl.


Toekomstige acties

Inmiddels zijn de voorbereidingen van het volgende evenement alweer in volle gang. Erik: ‘Onze eerstvolgende actie is Happen & Trappen op zondag 19 juni. Een culinaire fietstocht door Waterland, waarvan de opbrengst ook weer voor het goede doel is. En deze zomer hopen we weer mosselen te kunnen verkopen op de Monnickendammer Visdagen. We zijn blij dat we met onze acties bij kunnen dragen aan mooie (lokale) initiatieven’.


Over Rotary 

Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. RC Monnickendam bestaat uit 40 leden en komt normaal gesproken wekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur bijeen.

 

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services