Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotary Monnickendam viert 100-jarig bestaan van Rotary Nederland met Wintercafé

Gepubliceerd: Vrijdag 10 februari 2023 14:01

Rotary Monnickendam viert 100-jarig bestaan van Rotary Nederland met Wintercafé

Foto: Ria Houweling

In de Bierderij was het zondagmiddag 5 februari lekker druk in het Wintercafé georganiseerd door Rotary Monnickendam. Aangezien het 100 jaar geleden is dat de Rotary in Nederland is opgericht vierde de Monnickendamse afdeling dit met een uitgebreid programma waarvan de opbrengst voor het Huis aan het Water in Katwoude was.

Erik de Jongh, een van de organisatoren van het Wintercafe, sprak met Omroep PIM enthousiast over de deelnemers van deze middag. Een van de leden stelde zijn old-timer deze middag ten toon. Trots vertelt hij over deze prachtige auto en dat hij alleen maar uit rijden gaat als het droog is.

Om 13.00 uuur opende Erik het feest met uitleg over de elektrische bakfiets die sinds 28 januari 5.000 kilometer rijdt langs alle 500 Rotaryclubs in heel Nederland. Joke Konijn en Vincent Verhoop kwamen net uit Purmerend fietsen alwaar een week activiteiten door de Rotary Purmerend waren georganiseerd. Erik overhandigde symbolisch het stokje aan burgemeester Marian van der Weele die de toespraak gaf die ze bij het 50-jarig jubileum hield van Rotary Monnickendam, vorig jaar. De Rotary is een levendige club die zich inzet voor diverse goede doelen in Waterland.

In de Bierderij stonden allemaal leuke kraampjes opgesteld, zoals een wijnproeverij, kinderkookclub, oud-Hollandse spelletjes en later speelde er ook een bandje. Buiten stond een oude ijsschuit opgesteld. Klaas Roos, voorzitter van de Stichting Ijsschuiten Gouwzee vertelde dat ze donateurs zoeken en de helft van het geld gaat ook naar het Huis aan het Water. Ze zijn ook bezig de oudste schuit terug naar Monnickendam te halen maar daarvoor is nog toestemming nodig want het is een Joods historisch erfstuk. Ook was de EHBO aanwezig. De Rotary heeft geholpen ervoor te zorgen dat de kinderen van groepen 7 en 8 op de lagere scholen les krijgen over EHBO en reanimatie.

Naast Rotarians die we ook altijd zien tijdens Sterren Stralen in december, waren er veel Monnickendammers op deze gezellige middag afgekomen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services