Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotary Monnickendam luidt op ludieke wijze Kerstperiode in

Gepubliceerd: Zaterdag 07 december 2019 10:42

Rotary Monnickendam luidt op ludieke wijze Kerstperiode in

Foto: Omroep PIM

Traditiegetrouw werden, nadat de schepen van Sinterklaas de binnenhaven van Monnickendam hadden verlaten, op de Middendam even alle lampjes van de kerstboom ontstoken die ook dit jaar weer mogelijk is gemaakt door de leden van Rotary Monnickendam. Gedurende de actie Sterren Stralen van Rotary Monnickendam zullen de komende weken telkens meer lichtjes in de kerstboom worden ontstoken.

Anja Ligthart, voorzitter van Rotary Monnickendam, en burgemeester Luzette Kroon verzorgden samen het officiële inluiden van de Kerstperiode. Alle lichtjes van de enorme kerstboom die ook dit jaar weer op de Middendam is verrezen werden daarbij heel eventjes aangedaan waardoor een ieder goed kon zien hoe de kerstboom er tegen het eind van de actie bij zal staan.

 

Wintermarkt
Op zondag 15 december is RC Monnickendam direct voor de kerstboom te vinden met een sfeervolle kraam vol gezelligheid en heerlijke winterse lekkernijen. Ook de kerstman maakt hier zijn opwachting! Net als voorgaande jaren gaat ook de netto-opbrengst van deze wintermarkt naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Evean Swaensborch en zorgt de club met de actie ‘een stoel voor een stoel’ voor nieuwe gastrolstoelen voor het huis in Monnickendam. U bent van harte welkom op 15 december tussen 12.00 – 17.00 uur!

Stoel voor een stoel

Naast de verkoop tijdens de wintermarkt organiseert RC Monnickendam op dinsdag 17 december een unieke autotoertocht. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar, maar er is veel animo en vol is vol, dus meld u snel aan! Voor €90 bent u verzekerd van een stoel in e´e´n van de auto’s. Deze auto brengt u via een panoramische route naar Paleis Soestdijk waar in alle rust exclusief van alle pracht en praal genoten kan worden tijdens een individuele audiotour. De terugreis, via een sfeervolle lichtjesroute, brengt alle deelnemers naar Van der Valk Hotel Volendam waar een heerlijk kerstbuffet met een bijzondere verhalenverteller op u wacht. De dag begint om 12.30 uur in Monnickendam en duurt tot 20.00 uur. Deelnemers worden na afloop weer naar Monnickendam gebracht. Aanmelden kan via stoelenactie@rcmonnickendam.nl of telefonisch bij Jan Zetzema op 06-5373 5000. Helaas is de toertocht, vanwege de toegankelijkheid van het paleis, niet geschikt voor mindervaliden.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services