Het kloppend hart van Waterland
Live

Rotary kerstboom voor de 10e keer op de Middendam in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 24 november 2023 19:27

Rotary kerstboom voor de 10e keer op de Middendam in Monnickendam

Foto: Frans Fontaine

Rotaryclub Monnickendam organiseert dit jaar alweer voor de 10e keer de actie Sterren Stralen. En afgelopen vrijdag is de voor de actie kenmerkende kerstboom weer op de Middendam in Monnickendam geplaatst. Het goede doel van de actie van dit jaar is Only Friends.

Het mag dan nog lang geen 6 december zijn, de dag dat de Sint Monnickendam weer verlaat, maar het feest moet daarna wel doorgaan. Een ander feest, maar feest is feest! Daarom is het goed om voorbereidingen voor de kerst bijtijds te beginnen. Vrijdag 24 november werd de grote kerstboom op de Middendam omhoog getakeld en in zijn standaard in de sluis gezet. En zelfs nog zonder de lampjes is het weer een pracht van een boom.

Het is een sfeervol plaatje aan de Monnickendammer binnenhaven dat inmiddels kan rekenen op veel enthousiasme van de lokale bevolking. Jaarvoorzitter Erik de Jongh van Rotaryclub Monnickendam: ‘Het is ieder jaar weer een evenement op zich als de kerstboom door de smalle straten van Monnickendam richting de Middendam gaat, om daar te worden geplaatst. Het zorgt voor extra sfeer in de donkere decembermaand, en is bovendien de start van weer een mooie actie van onze club’.

Inzet van veel Waterlandse partijen
De kerstboom kan niet gerealiseerd worden zonder de inzet van veel Waterlandse partijen. Erik: ‘Elk jaar zoeken we een sponsor voor de boom. Die hebben we dit jaar gevonden in een collectief van sponsoren die in figuurlijke zin een tak, de stam, de kroon of de piek van de boom hebben gesponsord. Als u wilt, kunt u nog meedoen! Daarnaast kunnen we elk jaar weer rekenen op een aantal fantastische Waterlandse bedrijven die ons helpen bij het kappen, transporteren, plaatsen en verlichten van de boom. Zij hebben zich ook dit jaar weer belangeloos ingezet en daar zijn wij ze enorm dankbaar voor. De boom staat inmiddels en de lichtjes worden er deze week in gehangen. Traditiegetrouw zullen we de lichtjes pas ontsteken als de Goedheiligman ons land heeft verlaten op 6 december.’

Groots uitpakken
Het inluiden van de kerstperiode staat voor de club ook voor de start van de jaarlijkse Sterren Stralen actie. ‘Tijdens de jaarlijkse Wintermarkt op zondag 17 december pakken we groots uit op de Middendam. Met een kraam met kaarsen van de Speeltoren, Waterlandse kaasjes van Henri Willig en mooie franse wijnen, maar ook met onze Rotary foodtruck met braadworsten, chocomel, glühwein en soep en natuurlijk diverse kerstartikelen. Wegens groot succes afgelopen jaar, organiseren we ook dit jaar weer onze Lotary: een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen zijn.’ Tot slot wordt onze opbrengst aangevuld met een bijdrage van de Rotary Foundation.’

Goede doel: Only Friends
De opbrengst van de Sterren Stralen actie van 2023 is voor Only Friends in Amsterdag-Noord. ‘Het is hun grote wens diverse nieuwe sportartikelen aan te schaffen, denk aan ballen, bokshandschoenen, tennisrackets. Only Friends wil op een toonaangevende manier, sporters met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid bieden om georganiseerd te sporten in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving. www.onlyfriends.nl. Erik de Jongh: ‘Het is voor iedereen belangrijk om te kunnen sporten, voor sporters met een beperking is dat vaak nog iets lastiger. We willen graag ons steentje bijdragen om sporten ook voor deze groep nog meer mogelijk te maken’.

Bron: Rotary Monnickendam / foto's: Frans Fontaine

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services