Het kloppend hart van Waterland
Live

Rijbewijskeuringen CBR in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 20 augustus 2021 10:56

Rijbewijskeuringen CBR in Monnickendam

Foto: Regelzorg

Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg in De Bolder op vrijdag 10 september en vrijdag 8 oktober medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Afspraak maken
Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg. Dat kan gemakkelijk en snel via onze website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

De procedure
Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.
Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

EU Coulanceregeling groot rijbewijs en code 95
Eindigt het C/D/E rijbewijs en/of code 95 voor 1 november 2021: dan is de code en/of het rijbewijs na einddatum nog 10 maanden geldig in de gehele EU. Er is voor overige rijbewijshouders geen coulanceregeling meer omdat de doorlooptijden bij het CBR normaal zijn.

 

Meer informatie: www.regelzorg.nl.

 

Bron: RegelZorg

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services