Het kloppend hart van Waterland
Live

Restaurant Joon, een plekje aan de haven

Gepubliceerd: Zaterdag 18 juli 2020 16:25

Restaurant Joon, een plekje aan de haven

Foto: Omroep PIM

Op een uniek plekje aan de haven in Monnickendam is een jong ondernemersstel een restaurant begonnen. Of eigenlijk, hun eigen restaurant in hun eigen stijl gestart. Er zat al een restaurant, De Ouwe Blauwe, maar zij zijn verhuisd naar waar voorheen Het Marker Veerhuis zat. En Jade en Paul, de eigenaren van Joon, hebben de zaak verbouwd en wilden graag per 1 april de deuren openen voor hun gasten, maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig konden ze vanaf 1 juni toch open.

Het restaurant heeft binnen een bar en een eetgedeelte en buiten een open en overdekt terras. Dus ruimte genoeg in onze nieuwe 1,5 metersamenleving.

Paul is een ervaren kok en kookt met dagelijks verse ingrediënten een regelmatig wisselend menu, geïnspireerd door de Franse keuken. Jade werkt deels nog elders en deels bij Joon. Hun visie is om gasten een huiselijk gevoel te geven waarbij ze welkom zijn voor een kop koffie met huisgemaakte taart, voor een borrel of voor een uitgebreid diner met goede wijnen. Ze doen niet aan shifts, dus het diner mag een avondvullend programma zijn.

Meer informatie vindt u op: www.restaurantjoon.nl 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services