Het kloppend hart van Waterland
Live

Renovatie atletiekterrein Monnickendam afgerond

Gepubliceerd: Donderdag 05 oktober 2023 17:10

Renovatie atletiekterrein Monnickendam afgerond

Foto: Atletiekvereniging Monnickendam

Afgelopen zomer is er door aannemer CSC in opdracht van gemeente Waterland hard gewerkt om de technische onderdelen van het atletiekterrein in Monnickendam te vernieuwen en/ of verplaatsen.

Erik Telman, voorzitter Atletiekvereniging Monnickendam: "Een groot aantal onderdelen is aangepakt en voldoen daardoor weer aan de huidige normen. De verspring- en hinkstapsprongbakken zijn verplaatst en vergroot en hebben nu nieuwe aanloopstroken van een nieuw soort materiaal. Ook bij het hoogspring gedeelte is het aanloopmateriaal vernieuwd en is er een nieuwe bak gekomen om de matten te beschermen. Daarnaast zijn de discuskooi en de kogelstootgedeeltes verplaatst en nieuw, er kan nu met meer personen tegelijkertijd en veiliger gebruik van gemaakt worden. Ook is er een begin gemaakt met een powerheuvel voor loopkracht- en weerstandtraining."

Het gebruikte kunststof materiaal voor de aanlopen is van een speciaal soort waardoor het waterdoorlatend is en waardoor er dus minder kans op plassen en gladheid is. AV Monnickendam heeft hiermee een primeur in Nederland aangezien het nergens anders nog is toegepast.

Al met al een aardige klus, maar die uiteindelijk wel een mooi resultaat heeft opgeleverd.

 

 

Bron: Atletiekvereniging Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services