Het kloppend hart van Waterland
Live

Regenboogkleuren bij Vervoerregio Amsterdam

Gepubliceerd: Donderdag 29 juli 2021 20:06

Regenboogkleuren bij Vervoerregio Amsterdam

Foto: Vervoerregio Amsterdam

Voor het eerst laten alle vervoerders binnen Vervoerregio Amsterdam een voertuig rondrijden in regenboogkleuren, het symbool van Pride. GVB levert een tram, Connexxion twee bussen en EBS een bus. Vervoerregio Amsterdam financiert de bestikkering. De bussen blijven een jaar lang, tot na Pride 2022 in regenboogkleuren rondrijden.

Welkom
De bussen en de tram dragen behalve de regenboogkleuren ook het woord ‘welkom’ in verschillende talen. Het initiatief van de Vervoerregio en de vervoerders wordt verwelkomd door de organisatie van Pride Amsterdam.

Voorzitter van de Vervoerregio, Egbert de Vries: ,,De Vervoerregio, GVB, Connexxion en EBS willen met de voertuigen in regenboogkleuren gezamenlijk duidelijk maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer. Ook LHBTIQ+-personen moeten elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen. Wij willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Dat laten we nu met de regenboogbussen en -tram zien. Niet alleen tijdens Pride, maar een heel jaar lang.’’

Iedereen is gelijkwaardig

De vervoerders willen met de regenboogvoertuigen een sterk visueel statement maken. De regenboog is een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling. Amsterdam en Pride nemen al jaren het voortouw om dit uit te dragen. De openbaar vervoerbedrijven zijn er voor iedereen en willen dat ook laten zien op bussen en tram.
De voertuigen worden op 29 juli in gebruik genomen, vlak voordat Pride 2021 op 31 juli begint. De tram rijdt door Amsterdam, de bussen van Connexxion in de concessiegebieden Amstelland-Meerlanden (Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen) en Zaanstreek, de bus van EBS in concessiegebied Waterland ten noorden van Amsterdam.

Bron: Vervoerregio Amsterdam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services