Het kloppend hart van Waterland
Live

Reddingstations KNRM openen deuren tijdens Reddingbootdag

Gepubliceerd: Vrijdag 12 mei 2023 12:05

Reddingstations KNRM openen deuren tijdens Reddingbootdag

Foto: KNRM Marken

Op zaterdag 13 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Alle 45  reddingstations openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

KNRM reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de redding boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwil ligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen.


Meevaren voor donateurs
En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring s peciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel R edders aan de wal' genoemd. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 120.000 Redders aan de wal maken  het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.


Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 pers onen mee. Donateurs en Jonge Redders dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders magazine mee te nemen.


Reddingbootdag is ook voor niet donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden. 


Meer informatie
Ieder reddingstation heeft een eigen programma. Kijk op www.reddingbootdag.nl voor alle informatie per reddingstation. De meeste reddingstations openen hun deuren van 10.00uur tot 16.00uur.


KNRM station Marken 
Op zaterdag 13 mei 2023 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij. Op deze dag is iedereen tussen 10:00 16:00 uur van harte welkom bij KNRM station Marken tijdens de jaarlijkse Reddingbootdag. Er wordt een demonstratie man over boord’ gegeven. Vo or kinderen is er o.a. een springkussen, er is een stand met verkoop van KNRM artikelen ook wordt er gebakken vis en Marker taart verkocht.

 

Bron: KNRM

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services