Het kloppend hart van Waterland
Live

Rachel Plaggenburg in de race voor 'Buurtsportcoach van het jaar'

Gepubliceerd: Woensdag 12 januari 2022 18:07

Rachel Plaggenburg in de race voor 'Buurtsportcoach van het jaar'

Foto: Team Sportservice

De 26-jarige Rachel Plaggenburg uit de Middenbeemster is genomineerd voor de titel 'Buurtsportcoach van het jaar'. Samen met twee anderen strijdt de buurtsportcoach van Team Sportservice om deze titel. Rachel: 'Hoe leuk zou het zijn om na een jaar hard werken en veel mensen te hebben geholpen met in beweging komen zo'n titel te krijgen!'.

Uit tientallen inzendingen heeft een landelijke jury bestaande uit prominenten uit de sportwereld een top 3 samengesteld. De titel gaat naar de coach die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s. Naar iemand die impact maakt met zijn of haar werkzaamheden en het werk van de buurtsportcoach in de etalage zet. En dat doet Rachel als geen ander.

Verbinding
Alles in het werk van Rachel draait om verbinding. Ze heeft een actieve rol bij zowel het sport-, als het preventieakkoord. Door haar rol in beide akkoorden kan ze deze makkelijker verbinden, legt ze sneller de lijntjes en voor de samenwerkingspartners is het makkelijk om één contactpersoon te hebben. Rachel: ‘Ik doe mijn werk nooit alleen, maar werk veel samen met onder andere de gemeente, GGD Zaanstreek-Waterland, Sociaal Cultureel Centrum, jongerenwerkers en Brijder. Want alleen ga je sneller maar samen kom je verder!’

Daarnaast maakt Rachel in haar werk optimaal gebruik van sociale mediakanalen en weet ze met haar creatieve vlogs en promotiefilmpjes veel zichtbaarheid te creëren voor onze beweegactiviteiten. Rachel is enthousiast, zit vol energie en blinkt uit in netwerken. Ze kiest soms voor een kortere weg via haar opgebouwde contacten dan via de officiële route. ‘Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Maar lukken zal het!’ Dat is het motto van Rachel. Ze heeft zichzelf binnen een jaar onmisbaar gemaakt in gemeente Waterland & Landsmeer.

Stemmen?
Inmiddels kan er gestemd worden op Rachel. Degene met de meeste stemmen wordt op 17 februari gekozen als winnaar. Deze ontvangt onder andere een stimuleringsprijs van €1500,- te besteden aan opleiding/persoonlijke ontwikkeling. Wil jij ook een stem uitbrengen en ben je een combinatiefunctionaris, beweegmakelaar, werkgever van buurtsportcoaches, JOGG-regisseur, buurtspeel- of sportcoach of werk je onder de Brede Regeling Combinatiefuncties? Dan kun je stemmen via https://www.wijbuurtsportcoaches.nl/buurtsportcoachvanhetjaar2021.

 

Bron: Team Sportservice Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services