Het kloppend hart van Waterland
Live

Raadsvergadering anders verlopen door financiële tegenvaller van 1,3 miljoen euro

Gepubliceerd: Vrijdag 04 november 2022 13:52

Raadsvergadering anders verlopen door financiële tegenvaller van 1,3 miljoen euro

Foto: Omroep PIM

Na de opening van de voorbereidende raadsvergadering op 3 november, vroeg Gerard Meij van D66 of de agenda wel gewoon gevolgd kon worden na het raadsinformatiedocument (RID) dat de avond ervoor aan alle fracties was gestuurd waarin staat dat het college financiële tegenvallers heeft van bij elkaar zo'n 1,3 miljoen euro.

Donderdagavond 3 november zouden de begroting voor 2023, de najaarsnota van 2022 en de Algemene en Financiële Beschouwingen aan bod komen. De positieve toon die de partijen zouden aanslaan, zouden dus misstaan na dit bommetje onder de begroting. Er werd lang geschorst om te overleggen wat er nu daadwerkelijk op de agenda van de gemeenteraad zou komen te staan. De raadsleden waren hogelijk verbaasd over deze gang van zaken.

Na beraad met de fractievoorzitters werd besloten de begroting en de najaarsnota op 10 november te laten plaatsvinden in verband met de deadline bij de Provincie om dit 15 november in te dienen. Op 1 december komen dan de Algemene en Financiële Beschouwingen op de agenda.

Het tekort van 1,3 miljoen euro is het gevolg van onverwachte structurele kosten op het sociaal domein (900.000) en de kosten van de energietoeslag van 300.000 euro en daarbij nog rentelasten. Wethouder Ronald Wolters gaf aan dat het college in december met bezuinigingsvoorstellen komt. Wordt vervolgd.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services