Het kloppend hart van Waterland
Live

Protestexcursie Beusebos

Gepubliceerd: Zondag 12 september 2021 09:05

Protestexcursie Beusebos

Foto: Vrienden van het Beusebos

De Stichtingen Behoud Waterland en Vrienden van het Beusebos organiseren een protest-excursie op zaterdagochtend 18 september a.s. rond het Beusebos in Purmerend.

De excursie is een protest tegen het voornemen van de gemeente om de bouw van een Van der Valk hotel in het Beusebos mogelijk te maken. Uit rapporten blijkt dat er helemaal geen behoefte is aan meer bedden in ketenhotels. Aantasting van het Beusebosgroen is dus helemaal niet nodig en bovendien volstrekt onverantwoord in deze tijd van klimaatcrisis. De gemeenteraad neemt op donderdag 23 september a.s. een besluit over het bestemmingsplan.

Excursie
De excursie behelst een wandeling bij het Beusebos. In het Beusebos kan helaas niet, want de gemeente heeft het bos afgesloten voor bezoekers. Tijdens de wandeling zullen vleermuisexpert Joop van den Hoorn en ecologisch adviseur Edwin Kaptein de deelnemers vertellen over de bijzondere natuur- en landschapswaarden van het gebied.

Wandelaars worden op zaterdagmorgen 18 september om 10.00 uur ontvangen met koffie, thee en taart bij de reclametoren naast het Beusebos tegenover Karwei bij de viaduct A7. De excursie is omstreeks 12.30 uur afgelopen. Deelname aan de excursie is gratis. Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers stellen de organisatoren het op prijs dat deelnemers zich van tevoren opgeven door een email te sturen naar: info@stichtingbehoudwaterland.nl of fam.creemer@gmail.com, of te bellen met Bart Creemer (06 5028 2354) of Rineke Neppelenbroek (06 5366 3266).

Bron: Stichting Behoud Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services