Het kloppend hart van Waterland
Live

Project Zuiderzon deze week aangesloten

Gepubliceerd: Woensdag 31 januari 2018 07:43

Project Zuiderzon deze week aangesloten

Foto: Zon op Waterland

Per 22 januari jl. is in onze gemeente opnieuw een zonnestroominstallatie gerealiseerd op basis van de postcoderoosregeling. Het gaat om het project “Zuiderzon” van de coöperatie “Zon op Waterland”.

De installatie bevindt zich op het dak van de stal van de familie Klein aan het Dijkeinde 2 in Zuiderwoude. De panelen zijn al in augustus neergelegd maar konden pas nu door Liander op het net kon worden aangesloten. Bestuur en deelnemers zijn blij dat dit nu eindelijk is gelukt en dat de installatie elektriciteit kan gaan leveren. De verwachte jaaropbrengst van de installatie is 70370 KWh duurzame energie en dit zorgt voor een vermeden CO2 uitstoot van 45000 kg per jaar.

Een postcoderoosproject - gebaseerd op de “regeling verlaagd tarief”- maakt het mogelijk voor mensen die geen zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen plaatsen, om toch zelf duurzame energie te produceren.

Ruim anderhalf jaar bestaat nu de coöperatie “Zon op Waterland”. Na twee projecten in de Noordmeer bij Broek in Waterland - Noorderzon I met 272 en Noorderzon II met 332 zonnepanelen – is dit project “Zuiderzon” al weer het derde dat in productie gaat. Bij de familie Pronk aan de Overlekergouw 2 in Broek in Waterland hoopt de coöperatie een vierde en vijfde project te realiseren.

Meer informatie: www.zonopwaterland.nl. U kunt voor informatie ook mailen naar Zon op Waterland. zonopwaterland@zonopnederland.nl of contact opnemen met Willem de Vries (020 4033064, wdevries.willem@gmail.com ) of Johan Lok (020 4033450, lokhas@xs4all.nl)

Bron: Zon op Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services