Het kloppend hart van Waterland
Live

Prestigieuze kunstprijs voor Amber van Vugt

Gepubliceerd: Dinsdag 16 maart 2021 15:48

Prestigieuze kunstprijs voor Amber van Vugt

Kunstenares Amber van Vugt uit Ilpendam heeft onlangs een mooi Award gewonnen: de Art-repreneur Award. Nee, dit is geen typefout, het gaat om ondernemerschap (entrepreneur) met kunst (art). Omroep PIM ging naar het atelier van Amber om haar te feliciteren en te vragen waarom juist zij deze prijs heeft gewonnen.

Haar atelier is in haar tuin en daar zie je aan de muur wat voorbeelden van haar werk. Zij maakt eco-prints. En, zo legt ze uit, dat kan op stof of op papier. Ze zoekt blaadjes van planten, bomen en bloemen, bewerkt ze en rolt ze in doek of papier op. Dan een paar uur stomen en voilà, de afdruk van de blaadjes staan voor altijd geprint op het doek of papier. Hiermee kan je allerlei leuke dingen maken, zoals schilderijen of ook shawls, tasjes, cadeaupapier, etc. Ze maakt het zelf en verkoopt dit, maar dat niet alleen, ze geeft ook workshops en laat mensen met een doe-het-zelf-pakket ook zelf thuis ecoprinten. Handig in deze tijd van corona waar de workshops nu niet kunnen doorgaan.

Ze is heel actief op social media, op Facebook en Instagram en ze heeft een actieve website met webshop. Qua PR is ze ook goed bezig want ze staat in allerlei bladen. Deze combinatie maakte haar tot winnaar, zo concludeerde Peter Maasdam van de Artrepreneur Academy Peter Maasdam in Amsterdam.

Meer informatie over Amber, zie haar website: www.ambermaakt.nl

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services