Het kloppend hart van Waterland
Live

PIM op bezoek bij Repaircafé in De Bolder

Gepubliceerd: Maandag 01 januari 2024 18:07

PIM op bezoek bij Repaircafé in De Bolder

Foto: Omroep PIM

Elke maand zitten er handige vrijwilligers in De Bolder in Monnickendam die al die leuke kapotte spulletjes van u proberen te repareren, van kleding tot koffiezetapparaten. Want weggooien is zonde en vaak vervuilend.

Spullen een tweede leven geven maakt ons milieu toch weer iets schoner. Omroep PIM nam de proef op de som en nam wat kapotte spullen mee naar het Repaircafé, een oude kapotte tafelklok en een lamp met afgebroken kapje. Soms kan iets meteen gerepareerd worden en soms is er meer tijd of wat extra materiaal nodig zoals bij het klokje en de lamp. Dus kwam het PIM-team een paar weken later terug om een gerepareerd klokje en een bedlampje op te halen.

PIM ontmoet er op die dagen vele lotgenoten met allerhande spulletjes die meestal zeer tevreden het pand verlieten. Kortom, een reportage over een belangrijk maatschappelijk fenomeen, het Repaircafé, eens per maand in De Bolder.

Vijftien januari 2024 is de volgende kans om een gourmetstel met kortsluiting, een kapot trapkaarsje of de brandgaten in het kersttafelkleed te laten redden. Met dank aan De Bolder, Betsy Schiedom, Fred Schaafsma, Joop ter Horst, Sjaak Willms en de andere vrijwilligers.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services