Het kloppend hart van Waterland
Live

PIM blijft thuis maar we nemen u mee op reis: Stichting Hoeboeh

Gepubliceerd: Vrijdag 05 maart 2021 17:13

PIM blijft thuis maar we nemen u mee op reis: Stichting Hoeboeh

In de serie "PIM blijft thuis maar we nemen u mee op reis" gaat PIM langs bij Waterlanders die zich inzetten buiten Waterland. Aflevering 1 gaat over Stichting HOEBOEH en het werk dat zij met vrijwilligers al vele jaren doen in Roemenië en Moldavië.

De familie De Boer uit Overleek verzamelt met behulp van vrijwilligers al jaren kleding, linnengoed, speelgoed en nog veel meer in om het naar kinder- en bejaardentehuizen, kerken en andere organisaties in Roemenië en Moldavië te brengen. Ook verkopen ze bijvoorbeeld kerststukjes en curiosa om geld in te zamelen voor deze goede doelen. PIM ging bij Ineke en Piet langs en maakte verslag.

Het begon als een activiteit van de buurtvereniging maar Piet en Ineke hadden de ruimte voor de opslag van alle spullen en zetten de actie voort. Ze maakten er tijd voor, samen met diverse vrijwilligers. Eerst reden ze zelf naar Roemenië, maar het bleek goedkoper om een Roemeense vervoerder in te schakelen die een vracht van Roemenië naar Nederland bij zich had. Piet en Ineke kunnen er wel smakelijk over vertellen. Je belandt in een andere wereld als je de grens over gaat. Of de douaneperikelen sneller gingen met wat extra geld? Piet moet er niks van weten, die corruptie, dan maar wat langer wachten.

Na jaren Roemenië te helpen kwamen Piet en Ineke in contact met iemand die vertelde dat het in Moldavië ook hard nodig is. Zeker omdat sinds Roemenië deel uitmaakt van de EU er beduidend verbeteringen zijn aangebracht. Het voelde voor Piet alsof Moldavië 25 jaar achterliep op Roemenië.

Waar Stichting HOEBOEH voor staat? Ja dat boeh begrijpen we… maar nee toch een naam die de dekking laadt: Stichting Hulp Oost Europa Buurtschap Overleek en Helpers. Wilt u ze helpen of meer informatie, kijk dan op hun website: www.hulpoosteuropamonnickendam.nl.

Heeft u ook een mooi verhaal in deze reeks PIM blijft thuis maar we nemen u mee op reis? Laat het ons weten!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services