Het kloppend hart van Waterland
Live

Philine van der Vegte over

Gepubliceerd: Vrijdag 21 augustus 2020 13:05

Philine van der Vegte over

Foto: Omroep PIM

Een kerkje vol schapen! Weliswaar schapen op papier, maar het is een combinatie die beslist een bezoek waard is! In het mooie kerkje van Zuiderwoude is tot en met 23 augustus de tentoonstelling "Veilig in de kudde" te zien.

Philine van der Vegte exposeert er tekeningen in inkt en houtskool van schapen en schaapskuddes in (bijna) levensgroot formaat. Met haar geheel eigen stijl en sober palet weet ze dieren in het Waterlandse landschap treffend in beeld te brengen. Omroep PIM gaat in gesprek met Philine waarbij zij spontaan vertelt over haar werk.

 

Als voorzitter van de Waterlandse Kunstkring kondigt zij in hetzelfde programma een nieuw en bijzonder initiatief daarvan aan. Onder de naam "Patronen" worden alle inwoners van de gemeente Waterland uitgenodigd om in de maanden augustus en september mee te doen aan het tot stand komen van een gemeenschappelijk kunstwerk. Vanaf eind september is het resultaat te zien tijdens een unieke thema-expositie in de Grote Kerk van Monnickendam. Nadere informatie wordt bekend gemaakt in de lokale/regionale media en op de website: www.waterlandsekunstkring.nl 


 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services