Het kloppend hart van Waterland
Live

Philine van de Vegte winnaar Waterlandse Talentprijs

Gepubliceerd: Woensdag 08 januari 2020 08:54

Philine van de Vegte winnaar Waterlandse Talentprijs

Foto: Omroep PIM

Tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2020 is voor de 2e keer de Waterlandse Talentprijs uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om een Waterlands talent te stimuleren in zijn/haar verdere ontwikkeling. Burgemeester Luzette Kroon heeft de Waterlandse Talentprijs aan Philine van de Vegte uit Katwoude overhandigd.

De 49-jarige Philine schildert wat ze om zich heen ziet op haar boerderij in Katwoude; mensen, dieren en het landschap. Ze studeerde afgelopen jaar pas af aan de Wackers academie maar daarnaast ontwikkelt haar carrière zich al pijlsnel. Ze won drie jaar op rij een prijs bij kunstkijken Volendam en exposeerde in verschillende musea waaronder de Fundatie in Zwolle. In 2019 werd zij geselecteerd om deel te nemen aan de zomerexpositie ”Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum. Ook deed zij recent mee aan “Sterren op het Doek” en verscheen daarmee, samen met familie, vrienden en andere Katwoudenaren, op de nationale TV.

 

Nominaties

Gemeente Waterland heeft dit jaar voor de tweede keer de Talentprijs uitgereikt. Vorig jaar won het 21jarige zeiltalent Joachim Schoorl de eerste Waterlandse Talentprijs. De prijs is in het leven geroepen om een Waterlands talent of talenten in het zonnetje te zetten. Daarbij zijn er weinig restricties. Het kan dus gaan om een muzikaal of sportief talent of om een talent voor innovatie of motivatie. In totaal ontving gemeente Waterland 11 nominaties voor 10 talenten met diverse motiveringen. Aan de Waterlandse Talentprijs is een geldbedrag verbonden.

 

Bron: Gemeente Waterland

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services