Het kloppend hart van Waterland
Live

Pax Christilezing 2021: 'Grenzeloze migratie?'

Gepubliceerd: Maandag 20 september 2021 18:16

Pax Christilezing 2021: 'Grenzeloze migratie?'

Foto: Raad van Kerken Monnickendam

Op woensdag 22 september organiseert de Raad van Kerken Monnickendam in de Doopsgezinde Vermaning de jaarlijkse Pax Christilezing waarin drs. Kees Boerhout, gepensioneerd docent Aardrijkskunde zijn licht laat schijnen over het onderwerp "Grenzeloze migratie?".

Het migratievraagstuk: de laatste tijd worden we vrijwel dagelijks – soms heftig – bepaald bij de vragen rond de verhuizing van individuele en soms grote groepen mensen. Toch is migratie van alle tijden en plaatsen. Welke gevolgen heeft dit proces op de vertrekkende en de binnenkomende samenleving? We weten inmiddels ook wel dat die samenlevingen daar heel verschillende op reageren. Welke redenen zijn er dat de ene samenleving migranten ogenschijnlijk met open armen ontvangt, terwijl de ontvankelijkheid van de andere samenleving discutabel kan worden genoemd? Heeft dat met culturele identiteit te maken? Is dat egoïstisch, of nog erger? En kun je bij dit vraagstuk nog wel spreken van links of rechts?

Allemaal vragen waar we antwoord op zullen krijgen tijdens de jaarlijkse Pax Christilezing, georganiseerd door de Raad van Kerken te Monnickendam. We vroeger drs. Kees Boerhout, gepensioneerd docent aardrijkskunde, om zijn licht te laten schijnen over dit onderwerp. Zijn grote ervaring als docent en zijn jarenlange onderzoek naar het migratievraagstuk, gevoegd met zijn boeiende verteltrend, staan borg voor een belangrijke avond.

Locatie: Doopsgezinde Vermaning, Weezenland 15 te Monnickendam.
Datum: Woensdag 22 september 2021
Aanvang: 20:30 uur. Deur open: 20:00 uur.
Toegang gratis.

Bron: Raad van Kerken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services