Het kloppend hart van Waterland
Live

Paulien Bom is de Wintergast in Zuiderwoude

Gepubliceerd: Donderdag 06 februari 2020 08:13

Paulien Bom is de Wintergast in Zuiderwoude

Foto: Kerk Zuiderwoude

Je gunt je kinderen het beste, maar hoe gééf je ze het beste? Hoe stel je grenzen aan je kind? Wat doe je als ze zo lastig zijn dat ze niet meer luisteren? Zomaar wat vragen die aan bod kunnen komen op zondagmiddag 9 februari in de kerk van Zuiderwoude. Tijdens deze editie van Wintergasten, georganiseerd door Cultuur in de kerk Zuiderwoude, gaat schrijfster Paulien Bom uitgebreid in op dit soort kwesties. Maar ook haar persoonlijke verhaal komt aan de orde.

Opvoeding speelt een belangrijke rol in het werk van Paulien Bom. Daarnaast drukte een ongeluk een grote stempel op haar carrière. Na een onfortuinlijke val in 2002 veranderde haar leven drastisch en werd ze gedwongen tot een compleet ander bestaan. Ook daar schreef ze een boek over: Op de kop getikt. Naast deze twee thema’s zal ze ook vertellen over het leven in Zuiderwoude, mede naar aanleiding van een fotoboek dat ze met fotograaf Toon Vieijra maakte.

Paulien Bom (1954) werkte op verschillende plekken in de zorg. In dezelfde periode begon zij ook te schrijven. Zo werkte ze mee aan de Groeiwijzer 0-1 en Groeiwijzer 1-4 en schreef ze Kinderen en grenzen stellen. Inmiddels heeft ze diverse boeken geschreven over diverse facetten van het opvoeden, wat deze Wintergasten met name voor jonge ouders extra interessant maakt.

Wanneer: zondagmiddag 9 februari 2020, 16:00 uur
Waar: kerk van Zuiderwoude.
Meer informatie: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl.

Bron: Catharinastichting Zuiderwoude

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services