Het kloppend hart van Waterland
Live

Paasdagen met een gouden randje bij Bakkerij Kees Gutter

Gepubliceerd: Maandag 28 maart 2022 14:29

Paasdagen met een gouden randje bij Bakkerij Kees Gutter

Foto: Bakkerij Kees Gutter

Nu de lentezon zich uitbundig laat zien, kijken we met z’n allen uit naar de heerlijke vrije Paasdagen die voor ons liggen. Bij Bakkerij Kees Gutter heeft Pasen dit jaar een gouden randje. Het Guttertje, het gember-suikerbrood én de nieuwe wortelcakejes zijn namelijk bekroond met goud door het Nationaal Bakkerij Centrum in Wageningen.

Dat Guttertje is een op en top paaslekkernij. Gemaakt volgens aloud familierecept is deze specialiteit niet weg te denken van de paastafel. Het taartje is gemaakt van luchtige cake en heeft een advocaat-roomvulling met daarbovenop een dikke laag vrolijke, gele marsepein. Helemaal in de paaskleur dus en daarom mag deze niet ontbreken tijdens het paasontbijt of bij de paaskoffie!

Bekroond gember-suikerbrood
Sommige smaken zijn zo lekker dat ze in combinatie nóg lekkerder zijn. Dat geldt zeker voor het gember-suikerbrood met twee ouderwets lekkere smaken. De kenner herkent misschien de basis van het befaamde duivenkater van de bakkers van Kees en dat zijn de echte fijnproevers. De citroenolie in dit brood zorgt voor een extra frisse smaak en malsheid. Dat maakt het een smaaksensatie die je echt geproefd moet hebben.

Nieuwe bekroonde wortelcakejes
Het nieuwste recept uit de bakkerij is voor het laatst bewaard. De wortelcakejes zijn ongeëvenaard lekker en de banketbakkers doen er dan ook met moeite afstand van. Ze zijn gemaakt volgens een traditioneel worteltaartrecept, met de friszoete wortel van groentespecialist en local food hero Dick Schaap. Combineer je die worteltjes met het heerlijke kruidenmelange van de banketbakkers, dan resulteert dat in een niet te zoete traktatie met een eigen karakter, afgemaakt met een mooi rozet van frisse monchou.

Bekroond met goud
Om in aanmerking te komen voor deze gouden bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4 van 5, dan verdient het de titel 'Bekroond met Goud'.

De wortelcakejes, het gember-suikerbrood en het Guttertje van Bakkerij Kees Gutter zijn te herkennen aan de gouden zegel en zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl

Bron: Bakkerij Kees Gutter

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services