Het kloppend hart van Waterland
Live

Overhandiging cheque Waterlandse Ondernemer 2017 aan Stichting Vaarwens

Gepubliceerd: Zaterdag 08 september 2018 18:02

Overhandiging cheque Waterlandse Ondernemer 2017 aan Stichting Vaarwens

Tijdens een bedrijfsbezoek van Ondernemersvereniging Waterland (OVW) ontving Stichting Vaarwens een cheque ter waarde van €250. Deze cheque werd uitgereikt door Van Geemen, het bedrijf dat de titel ‘Waterlandse Ondernemer van het Jaar 2017’ in de wacht sleepte aan het begin van dit jaar. Maar er waren nog meer verrassingen!

In januari van dit jaar werd grond-, weg- en waterbouwspecialist Van Geemen uit de Purmer uitgeroepen tot winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2017. Onderdeel van die prijs is een waardecheque van € 250. Deze cheque wordt door de winnaar geschonken aan een, door hem te bepalen, actieve en maatschappelijk betrokken vereniging, stichting of instelling in de gemeente Waterland.
 
Belangrijke functie
Van Geemen besloot de cheque te schenken aan Stichting Vaarwens. Op 6 september, tijdens een bedrijfsbezoek van de OVW, werd de cheque door directeur Willem Slot overhandigd aan Evert Stel van Stichting Vaarwens. Willem Slot motiveerde de keus met de volgende woorden: “Ik ben een ondernemer met een nautisch hart. Als ik zie hoe Evert en Inge met hun voormalige loodstender ‘Meander’ elke keer weer een glimlach weten te toveren op de gezichten van mensen die in hun laatste dagen zijn, dan heb ik daar heel veel respect voor. Daarom hebben we bij Van Geemen de verdubbelaar ingezet en ontvangt de stichting ook namens Van Geemen een cheque van € 250.”
 
Extra donaties
Naast de € 250 van de OVW en de verdubbelaar van Van Geemen had ook Kees Huiberts een verrassing voor Evert in petto. Een deel van de opbrengst van de historische tractor toerrit, die recent werd gehouden, kwam ten goede aan het doel. Kees Huiberts: “Deelnemers betalen een vaste bijdrage voor o.a. de koffie en thee met wat lekkers. Tijdens een tussenstop op het terrein van Van Geemen hoefden wij hier niet voor te betalen. Dat heeft ons doen besluiten het geld toe te voegen aan de bijdrage voor de stichting. Een prachtig doel waar wij helemaal achterstaan.” Ook Kees overhandigde vervolgens een cheque van € 250. Tot slot werd er nog met de collectebus rondgegaan, zodat Evert met een mooie opbrengst zijn koers kan vervolgen. Voor meer informatie over de stichting kunt u terecht op www.stichtingvaarwens.nl.
 
Stichting Vaarwens

Tot slot vertelde Evert met veel passie wat Stichting Vaarwens betekent: “Het doel van Stichting Vaarwens is het aanbieden van gratis vaardagen aan terminaal zieke mensen. Soms komt de vaardag helaas te laat. Daarom is er een actie gestart voor een tweede schip. Hiervoor is veel geld nodig. Alle bijdragen zijn dan ook van harte welkom. Ik dank de OVW voor deze cheque, Van Geemen voor de geweldige verdubbelaar en Huiberts BV voor de spontane actie. Iedereen ontzettend bedankt!”
 
Bron: Ondernemers Vereniging Waterland
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services