Het kloppend hart van Waterland
Live

Overhandiging cheque Waterlandse Ondernemer 2016 aan Stichting Broekerkerk

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 10:49

Overhandiging cheque Waterlandse Ondernemer 2016 aan Stichting Broekerkerk

Foto: Arnold van der Zee

Tijdens de najaarsvergadering van Ondernemersvereniging Waterland (OVW) ontving Stichting Broekerkerk een cheque ter waarde van €250. Deze cheque werd uitgereikt door Waterland Installatietechniek, het bedrijf dat de titel ‘Waterlandse Ondernemer van het Jaar 2016’ in de wacht sleepte aan het begin van dit jaar.

In januari van dit jaar werd Waterland Installatietechniek uit Broek in Waterland uitgeroepen tot winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2016. Onderdeel van die prijs is een waardecheque van €250. Deze cheque wordt door de winnaar geschonken aan een, door hem te bepalen, actieve en maatschappelijk betrokken vereniging, stichting of instelling in de gemeente Waterland.

Belangrijke functie
Waterland Installatietechniek besloot de cheque te schenken aan Stichting Broekerkerk. Op 9 november, tijdens de najaars algemene ledenvergadering van de OVW, werd de cheque door eigenaren Cor Ebbelaar en Leo de Boer uitgereikt aan Laurens Winkel, bestuurslid van deze stichting. Leo motiveerde de keus met de volgende woorden: “Ga er maar aan staan. Een bouwwerk als de Broekerkerk overnemen van de kerkelijke gemeenschap, teneinde er een plek van te maken waar alle Broekers terecht kunnen. Het is geen gemakkelijke opgaaf, maar wel een hele belangrijke. Zo’n bijzonder pand komt door deze stichting straks ten goede aan de gehele Broeker- gemeenschap en daar steunen we ze graag bij.”

Stichting Broekerkerk
Het doel van Stichting Broekerkerk is de kerk te transformeren tot sociaal hart van de Broekergemeenschap. Laurens Winkel, bestuurslid: “Voorop staat dat de kerkelijke functie behouden blijft, maar dat we met de stichting de overige mogelijkheden van de kerk gaan benutten. Op een zodanige manier dat de Broekerkerk ook voor de toekomst behouden blijft als centrale ontmoetingsplaats voor alle Broekers. Onze stichting gaat zorgdragen voor het behoud van de kerk. We richten ons nu op het onderhoud aan de kerk, het verduurzamen van het gebouw en het invullen van de sociale mogelijkheden die de kerk kan bieden. Deze cheque is een zeer welkome bijdrage aan onze plannen. We danken Waterland Installatietechniek en Ondernemersvereniging Waterland heel hartelijk voor deze steun aan onze stichting.”

Aankondiging Waterlandse Ondernemersprijs 2017
Binnenkort gaat de Waterlandse Ondernemersprijs van 2017 weer van start. Vanaf maandag 20 november 2017 kunnen ondernemers in de gemeente Waterland weer voorgedragen worden op www.ovwaterland.nl/stem. Voordragen kan tot 7 december. Van 10 tot 22 december kan vervolgens gestemd worden op de genomineerden.

Bron: Ondernemers Vereniging Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services