Het kloppend hart van Waterland
Live

Overeenkomst ondertekend voor woningbouwlocatie Groote Noord in Monnickendam

Gepubliceerd: Woensdag 15 november 2023 13:11

Overeenkomst ondertekend voor woningbouwlocatie Groote Noord in Monnickendam

Foto: Gemeente Waterland

Op 14 november 2023 is een overeenkomst ondertekend door Ton van Nieuwkerk, wethouder Ruimtelijke Ordening en zes jonge initiatiefnemers uit Monnickendam voor de transformatie van een bedrijfslocatie op de Groote Noord in Monnickendam. Hier zullen zes appartementen worden gebouwd.

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de ontwikkeling van het gebied, dat de initiatiefnemers hebben aangekocht. Een bestaande bedrijfsloods wordt gedeeltelijk gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van zes appartementen die de initiatiefnemers voor eigen bewoning gaan gebruiken. Er worden door de toename aan woningen 10 extra parkeerplaatsen gemaakt op eigen terrein.

Het project is vormgegeven binnen een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat is een vorm waarbij een groep van particulieren op eigen initiatief een project start zonder dat een projectontwikkelaar hierbij betrokken is. Hiermee is het binnen gemeente Waterland een uniek project.

Wethouder Ruimtelijke Ordening Ton van Nieuwkerk: “Wij zijn enorm blij dat met deze overeenkomst zes nieuwe betaalbare appartementen gebouwd worden in de binnenstad van Monnickendam. Hiermee geven wij invulling aan de grote behoefte aan nieuwbouwwoningen in gemeente Waterland”.

Woordvoerder initiatiefnemers: “Wij zijn enorm blij dat wij deze kans hebben gekregen. In goed overleg met de gemeente is deze overeenkomst tot stand gekomen. We hopen dat de bouwaanvraag net zo voorspoedig zal verlopen. Dan kunnen wij onze plek op de woningwachtlijst snel afstaan aan andere woningzoekenden.


Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services