Het kloppend hart van Waterland
Live

Ouderenfonds: Ga jij op beweegvisite?

Gepubliceerd: Maandag 08 mei 2023 20:32

Ouderenfonds: Ga jij op beweegvisite?

Foto: Nationaal Ouderenfonds-Bjorn Martens

Het Ouderenfonds roept samen met Olga Commandeur op om tijdens de Beweegweek (8 tot en met 12 mei) op ‘beweegvisite’ te gaan. Hoe zo’n beweegvisite er uit ziet, dat mag iedereen zelf invullen. Doe je mee?

Vandaag is de Beweegweek voor ouderen van start gegaan. De hele week worden er beweegactiviteiten door het hele land georganiseerd om ouderen in beweging te krijgen. Wist je dat er een sprake is van een groot beweegtekort onder ouderen?

Voor iedereen geldt dat voldoende bewegen belangrijk is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Ondanks de toenemende bewustwording van een gezonde leefstijl en het belang van bewegen, voldeed in 2022 slechts 38,2% van de ouderen aan de beweegrichtlijnen (CBS/RIVM, 2022), een daling van bijna 4% ten opzichte van 2021. Voor volwassenen en ouderen houden de beweegrichtlijnen (Gezondheidsraad, 2017) in: 2,5 uur per week matig intensief bewegen, 2x per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen. Meer bewegen is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, met als uiteindelijke doel dat 75% van de Nederlanders in 2040 voldoet aan de beweegrichtlijnen.

Dat doel kunnen we alleen bereiken als we nú samen in beweging komen. Daarom organiseert het Ouderenfonds de tweede editie van de Nationale Beweegweek voor ouderen van 8 t/m 12 mei.

Ga op ‘beweegvisite’
Iedereen kan in actie komen tegen het beweegtekort! Het Ouderenfonds roept samen met Olga Commandeur in de Beweegweek het hele land op om op ‘beweegvisite’ te gaan. Het idee is simpel: niet meer met de hele visite in een kringetje stilzitten, maar samen met het bezoek lekker in beweging komen! Hoe zo’n beweegvisite er uit ziet, dat mag iedereen zelf invullen.

‘’Hoe mooi is het dat we in de beweegweek het onderhouden van sociale contacten combineren met vitaliteit? Twee belangrijke ingrediënten om te voorkomen dat ouderen eenzaam worden.’’ – Kirsten Andres, directeur Nationaal Ouderenfonds

Boordevol beweegprogramma met voor elke oudere wat
In de Nationale Beweegweek voor ouderen staat het actief sporten en bewegen door ouderen centraal. Met een boordevol programma vinden er door heel Nederland beweegactiviteiten plaats op sportverenigingen en bij woonzorgcentra. Van OldStars sportdagen tot het bekende balkonbewegen bij woonzorgcentra, er is voor iedere oudere wel een activiteit in de buurt.

De inschrijvingen voor de Nationale Beweegweek zijn nu geopend. Activiteitenbegeleiders, sport- en beweegprofessionals, OldStars clubs en andere enthousiastelingen die een beweegactiviteit op willen zetten kunnen zich nu aanmelden via oldstars.nl/beweegweek. De eerste 30 aanmelders van een beweegactiviteit ontvangen een uniek t-shirtpakket voor de deelnemers. Ouderen ontvangen lokaal bericht van beweegactiviteiten in hun eigen buurt.

Bron: Nationaal Ouderenfonds

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services