Het kloppend hart van Waterland
Live

Opera in de Broeker Kerk

Gepubliceerd: Zaterdag 15 september 2018 12:32

Opera in de Broeker Kerk

Foto: Lex van Groningen

Wiebke Göetjes en de Dutch Opera Studio spelen op 23 september in de Broeker Kerk 'Suor Angelica', een opera van Giacamo Puccini.

Opera in de kerk? Jazeker,want waar anders komt deze opera, die zich afspeelt in een klooster, beter tot zijn recht! De Broeker Kerk is deze middag het klooster waar Suor (Zuster) Angelica naartoe is verbannen, omdat ze een buitenechtelijk kind heeft gekregen. De eerste scènes illustreren het kloosterleven: de zusters bidden, zingen, borduren, doen boodschappen en hebben zo hun dagelijkse gesprekken. Zuster Angelica is altijd al een beetje anders en zondert zich wat af, zij is verantwoordelijk voor de bloemen en de tuin van het klooster. Dan komt er bezoek naar het klooster, de tante van Zuster Angelica. Vanaf dat moment verandert alles in het leven van Suor Angelica.

De Dutch Opera Studio neemt u deze middag mee naar het kloosterleven van Suor Angelica. De componist Puccini, vooral bekend van zijn opera's Tosca, La Bohème en Madame Butterfly, beschrijft hier het leven in een klooster nabij Sienna in het laatste deel van de 17e eeuw.

Na de pauze klinken bekende operaduetten en -aria’s.

Wiebke Göetjes en de Dutch Opera Studio
Wiebke Göetjes geeft via de Dutch Opera Studio beginnende, professionele zangers en goede amateurzangers de kans operarollen te leren en uit te voeren. Op het conservatorium krijgen veel zangers te weinig mogelijkheden om deze broodnodige ervaring op te doen, terwijl het voor hen het grote verschil kan betekenen in hun eerste stappen naar een professionele carrière. Door haar grote internationale ervaring weet Wiebke precies wat beginnende collega's nodig hebben om kans te maken op de internationale markt. Wiebke geeft deze kennis en kunde met veel plezier door. www.dutchoperastudio.nl

Zondag 23 september in de kerk van Broek in Waterland, aanvang 15.00 uur.
Meer informatie: www.broekerkerk.nl/agenda

Bron: Broeker Kerk / Foto: Lex van Groningen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services