Het kloppend hart van Waterland
Live

Opening expositie Horizon in De Speeltoren

Gepubliceerd: Dinsdag 21 november 2023 22:11

Opening expositie Horizon in De Speeltoren

Foto: Omroep PIM

In de Kunstzaal van Waterlandsmuseum De Speeltoren werd op 11 november de tentoonstelling "Horizon" geopend. Het is een solo-expositie van Sigrid van Essel.

Buiten was het nat en zompig en dat sloot goed aan bij deze expostie. Sigrid is namelijk geïnspireerd geraakt door de drassige weilanden van ons waterrijke land. En ondanks het vlakke land is de horizon niet altijd zichtbaar vanwege verschillende weersomstandigheden.

De weilanden in Waterland zijn vanwege de regenval van de herfst voorzien van lagen water. De afbeeldingen van de schilderijen geven de kijker hierdoor herkenning.

Wanneer je een bezoek aan deze tentoonstelling hebt gebracht, is het mogelijk dat de blik naar de weilanden een verandering teweegbrengt. Het zijn namelijk niet alleen maar drassige weilanden, het wordt KUNST.

De opening werd verricht door Menno Bentveld, presentator van het programma Vroege Vogels. Hij vertelde op een vermakelijke manier wat hem in het werk van Sigrid aantrok. Zo vond hij dat er op de horizon altijd elementen van de mens waar te nemen zijn, een prachtig toevoeging op de landschapsschilderijen.

De expositie is tot en met 5 mei 2024 te zien in het Waterlandmuseum De Speeltoren te Monnickendam.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services