Het kloppend hart van Waterland
Live

Open Purmer op 25 juni

Gepubliceerd: Woensdag 22 juni 2022 14:32

Open Purmer op 25 juni

Foto: purmer400jaarcom

Op 25 juni is de open dag van de Purmer. Als onderdeel van de festiviteiten rondom de viering van 400 jaar Purmer vindt er 25 juni ‘Open Purmer’ plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn 30 bedrijven, tuinen en woonhuizen in en rond de Purmer (gratis) te bezoeken. Kijk je ogen uit in de 400-jarige Purmer.

Op al deze plekken is iets bijzonders te zien en kan er zo kennis worden gemaakt met de polder. Van het oude gemaal aan de dijk nabij Edam tot oldtimer tractoren op een boerenerf. Natuurlijk ook verrassende tuinen, een melkveebedrijf, levende muziek, architectonische verrassingen, oude auto’s, de boswachterij, het oorlogsverleden, oude boomgaarden en nog veel meer.

Gemaal aan de Purmerdijk
Het gemaal Purmer Noord aan de Purmerdijk E5, isvoor dezebijzondere dag geopend voor publiek. Medewerkers van het hoogheemraadschap geven tekst en uitleg over de werking van dit oude gemaal. Ook is er met oude kaarten en historische foto's een kleine tentoonstelling ingericht. En de werking van een noodpomp, voor als er wateroverlast is, wordt voor de gelegenheid gedemonstreerd. Voor de liefhebber wordt daar ook koffie, thee en appelsap geschonken.

Avontuurlijke boswandeling
Boswachters van het Purmerbos zetten speciaal voor de Open dag een avontuurlijke tocht uit tussen 13:00 en 16:00 uur. De wandeling door het grootste bos in de regio is voor iedereen vanaf 6 jaar duurt ca 1,5 uur en doe je op eigen gelegenheid. Onderweg ontmoet je de boswachter die je wijst op bijzondere bomen en varens waar het Purmerbos bekend om staat. En misschien spot je wel enkele dierlijke bewoners van het bos zoals een buizerd of een Noorse woelmuis. De start is op parkeerplaats De Es, Westerweg 12 in Purmerend. Kom je ook? Aanmelden is niet noodzakelijk maar wel fijn als we weten dat je komt. Dit kan via purmer400jaar@gmail.com.

Bezoek de Open Purmer op de fiets
De beste manier om de Open dag te bezoeken is op de fiets. De route is goed per fiets te doen en parkeren is dan nergens een probleem. Wie toch met de auto komt, moet even kijken bij welke adressen geparkeerd kan worden. Er is een plattegrond ontwikkeld die te bekijken en te downloaden is via purmer400jaar.com en verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de VVV’s in de regio. Op deze kaart is aangegeven waar de deelnemers te vinden zijn, of er iets te eten of drinken is en of er gelegenheid is om gebruik te maken van het toilet.

Kortom, aan alles is gedacht en de bezoekers van de open dag weten zich bij voorbaat verzekerd van een interessante, leerzame en vooral hele leuke dag. Kijk voor alle deelnemers, route en alle andere activiteiten op purmer400jaar.com.

Bron: Purmer 400 Jaar

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services