Het kloppend hart van Waterland
Live

Open Huis van Huis aan het Water trekt veel belangstelling

Gepubliceerd: Woensdag 07 februari 2024 17:07

Open Huis van Huis aan het Water trekt veel belangstelling

Foto: Bernard van de Ven

Op 3 februari stelde het Huis aan het Water in Katwoude zijn deuren open voor mensen die informatie willen inwinnen over wat het (Na)Zorgcentrum voor kankerpatiënten en hun gezin kan betekenen. Er was een programma samengesteld met diverse onderdelen als Voeding, Leefstijl en Bewegen; Werk en Kanker; Beelden aan het Woord; Positieve Gezondheid en als laatste onderdeel een lezing van Matty Hakvoort.

Matty is een van de oprichters en drijvende krachten achter het Huis aan het Water. Als psychiater werkte hij er ook, maar hij geniet nu van zijn pensioen. Als bestuurslid is hij nog altijd zeer betrokken.

Tijdens deze open dag vertelde hij over het ontstaan van het Huis aan het Water, met het voorbeeld dat hij gaf van de succesvolle sociale hulp aan slachtoffers van de cafébrand in Volendam en hun familieleden. En natuurlijk hoe het Huis aan het Water mensen met kanker kan helpen. Juist de nazorg ontbreekt vaak in de reguliere zorg, waarbij het belang van weer fit worden en je leven weer oppakken na kanker centraal staan. Maar gewoon een kop koffie komen drinken en met lotgenoten praten kan ook.

Over de hele dag zijn er veel mensen geweest, vertelden de vrijwilligers, die klaar stonden met thee, koffie en zelfgemaakte soep (heerlijk). Veel echtparen ook.

Opvallend veel mensen die binnenkwamen en bij de blik naar buiten meteen genoten van het uitzicht. ‘Wat is het hier mooi!’ Matty vertelde ook dat dat heel bewust zo gekozen is. Dat mensen in een mooie omgeving konden herstellen.

Meer informatie over het Huis aan het Water is te vinden op: www.stichtinghuisaanhetwater.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services