Het kloppend hart van Waterland
Live

Open Huis bij Huis aan het Water

Gepubliceerd: Vrijdag 26 januari 2024 17:19

Open Huis bij Huis aan het Water

Foto: Bernard van de Ven

Op 3 februari tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen welkom bij Huis aan het Water in Katwoude. Gastvrouwen, deskundige vrijwilligers en professionals vertellen wat Huis aan het Water kan betekenen als je geraakt wordt door kanker.

Je kunt gewoon binnenlopen en de sfeer proeven, met een lekkere kop koffie. Je kunt in gesprek gaan of deelnemen aan verschillende lezingen en workshops: Wil jij weten hoe voeding en beweging kunnen helpen om je weerbaarheid te vergroten? Of hoe je met Beeldend werken stil kan staan bij je persoonlijke ervaringen. Met de interactieve workshop over positieve gezondheid denk je na over jouw situatie en hoe je je kwaliteit van leven kan vergroten. Ook kan je al je vragen stellen op het gebeid van kanker en werk. Of horen waarom het zo belangrijk kan zijn om met een professional te praten.

De open dag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met Huis aan het Water, Hoogedijk 7 A/B, Katwoude.

Programma

10.30-12.30 uur: Voeding, leefstijl en bewegen zijn vaak niet de eerste dingen waar je aan denkt als je de diagnose kanker hebt gekregen. Maar ze kunnen wel een belangrijke rol spelen in het verloop van de ziekte en de lichamelijke weerbaarheid. Oncologisch fitness trainer Arne Schoenmaker en diëtiste Margriet Greuter kunnen je meer vertellen over voeding, gewicht en conditie en de mogelijkheden om hieraan te werken.

10.30-11.30 uur: Beelden aan het Woord, hoe kunnen beelden jou helpen om stil te staan bij jouw persoonlijke ervaringen? Je kijkt daarbij naar het nu, het verleden en de toekomst. Ellen Brouwer en Ali Plooijer vertellen meer over het programma en waarbij je zelf kan ervaren of beeldend werken iets voor jou zou kunnen betekenen.

11.30-12.30 uur: Interactieve workshop Positieve gezondheid door Manuela Hoogstraaten. Bij positieve gezondheid ligt het accent niet op jouw ziekte, maar op jezelf, op veerkracht en wat het leven voor jou betekenisvol maakt. Tijdens deze workshop kun je onder deskundige begeleiding kennis maken met de methode “Positieve Gezondheid” om na te denken over je eigen situatie, wat voor jou belangrijk is wat jij ervaart en waar je aan wil werken om jouw kwaliteit van leven te vergroten.

13.00-14.00 uur: Heb je vragen of wil je ervaringen uitwisselen over Werk en kanker? Casemanager re-integratie Manuela Hoogstraaten zal de bijeenkomst begeleiden en je informeren over de mogelijke gevolgen van jouw ziekteproces op je werk, over rechten en plichten van zowel werknemer als werkgever en over de rol van het UWV bij kanker.

14.00-14.30 uur: Waarom kan het soms belangrijk zijn om met een psychosociale professional te praten. Kanker zet jouw wereld en die van je naasten op zijn kop. Gesprekken kunnen helpen om met angst, somberheid, schaamte, boosheid, relatie veranderingen om te gaan. Het kan helpen om veerkracht te ontwikkelen en te leren leven vanuit een veranderd perspectief. De lezing wordt gegeven door psychiater Matty Hakvoort.

Bron: Huis aan het Water / Foto: Bernard van de Ven

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services