Het kloppend hart van Waterland
Live

Open dag Stichting IJsschuiten Gouwzee

Gepubliceerd: Zondag 22 december 2019 12:16

Open dag Stichting IJsschuiten Gouwzee

De Open Dag van de Stichting IJsschuiten Gouwzee trok ook dit jaar veel bezoekers. Buiten de loods bij Leguit en Roos werden een paar pas gerestaureerde ijsschuiten tentoongesteld. En binnen was het niet alleen mogelijk om de rest van de ijsschuiten te bewonderen, maar ook kon men bij een echte Koek en Zopie tent genieten van warme chocolademelk of erwtensoep.

Verder waren er in de werkplaats dia's te zien zijn over het ijszeilen op de Gouwzee. En er liepen vrijwilligers rond van de stichting om de bezoekers te informeren over de werkzaamheden en het onderhoud van de verschillende ijsschuiten, en er werd meer verteld over het ijszeilen. Zo werd bijvoorbeeld verteld hoe koningin Wilhelmina in 1947 een keer in een ijsschuit is meegevaren over de Gouwzee. Momenteel bezit de Stichting IJsschuiten Gouwzee 26 ijsschuiten.

Het doel van de Stichting IJsschuiten Gouwzee is om de aangekochte ijsschuiten te restaureren en opnieuw op het ijs mee te kunnen zeilen. Dit is de afgelopen jaren niet altijd meer mogelijk in Nederland en daarom wordt er geprobeerd om elk jaar een keer naar Polen of Zweden af te reizen om daar op het ijs te zeilen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services