Het kloppend hart van Waterland
Live

Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland op zaterdag 16 september

Gepubliceerd: Maandag 07 augustus 2023 18:26

Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland op zaterdag 16 september

Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Altijd al eens in een brandweerauto willen zitten? Of van dichtbij zien hoe de brandweer een brand blust? Dat kan tijdens de jaarlijkse open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland op zaterdag 16 september. Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom op de brandweerkazerne van Purmerend.

Spectaculaire activiteiten voor jong en oud
“Dit jaar hebben we weer een leuke mix aan activiteiten en bezienswaardigheden voor onze bezoekers georganiseerd” laat één van de coördinatoren: Remie Lutter weten. “Er is heel veel te zien en te beleven. Meerdere brandweerploegen organiseren demonstraties. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld zien hoe de brandweer omgaat met gevaarlijke stoffen of hoe een autobrand wordt geblust.

Bezoekrs kunnen ook weer genieten van de jaarlijks terugkerende activiteiten. Dus kom een rondje meerijden in een brandweerauto, stel je hoogtevrees op de proef door omhoog te gaan in de korf van een autoladder of communiceer met brandweerduikers in een duiktank. Ook zijn er meerdere veiligheidspartners van de brandweer aanwezig zoals politie, ambulance, handhaving en de dierenambulance. “Een incident bestrijden we tenslotte niet alleen”.

Nieuwe voertuigen
Naast de vele activiteiten zijn er dit jaar meerdere nieuwe voer- en vaartuigen te bewonderen. Op de open dag kan je de nieuwe tankautospuit (bluswagen), autoladder, hulpverleningsvoertuig en snel inzetbare boot van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zien.

Brandweer Opmeer, onderdeel van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, bezoekt de open dag met hun nieuwe schuimblusvoertuig. En het Korps Marinebrandweer in Den Helder komt met de allergrootste hoogwerker van de Benelux. Deze brandweerwagen heeft een uitschuifbare arm van maar liefst 61 meter.

Speciaal voor de kinderen
Aan de kinderen is volop gedacht. Kinderen kunnen blusspelletjes doen waarbij ze targets moeten raken, fietsen knippen of zich uitleven op het Brandweer-springkussen. Daarnaast is brandweerman Sam aanwezig om de kinderen te vermaken.

Bereikbaarheid
Bezoek je de open dag? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Rondom de kazerne is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Vanaf de Broekerhof wordt de weg afgezet met dranghekken. Voor bestemmingsverkeer is deze weg wel toegankelijk. Bewoners worden nog per brief geïnformeerd.

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services