Het kloppend hart van Waterland
Live

Open Dag bij Stichting Huis aan het Water

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 13:03

Open Dag bij Stichting Huis aan het Water

Foto: Ria Houweling

Huis aan het Water organiseert een open dag op zaterdag 9 februari van 10.30 uur tot 15.30 uur.

De confrontatie met kanker heeft niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar is voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Elk jaar rond Wereldkankerdag brengen zij hun gezamenlijke aanbod aan zorg en ondersteuning extra onder de aandacht.

Daarom organiseert Huis aan het Water een open dag bij Huis aan het Water (Hoogedijk 7a/b te Katwoude) op zaterdag 9 februari van 10.30 uur tot 15.30 uur.

Bij Huis aan het Water kunnen mensen met kanker, hun partners, familie en vrienden terecht om het hoofd vrij te maken, tot rust te komen en worden activiteiten georganiseerd om met elkaar te ondernemen. Lotgenoten, psychologen, psychiaters, oncologisch fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, vrijwilligers en coaches werken samen aan het versterken van kwaliteit van leven en bieden daarmee tegenwicht aan de nare omstandigheden van de ziekte.

Tijdens de open dag is iedereen welkom. Er staan er diverse gastvrouwen voor u klaar. Zij geven u een rondleiding langs alle activiteiten om een indruk te geven wat Huis aan het Water kan betekenen op fysiek en psychosociaal gebied. Wilt u weten of Huis aan het Water ook iets voor u kan betekenen dan zijn er deskundigen vrijwilligers aanwezig die een oriƫnterend gesprek met u kunnen hebben.

Heeft u vragen over werk en kanker? Manuela Hoogstraaten, re-integratiespecialist is aanwezig om u te adviseren. Om 13.00 uur geeft Matty Hakvoort (psychiater en initiatiefnemer) een lezing: Kanker zet je wereld op zijn kop. Hoe kan je er voor zorgen dat je zelf de regie houdt?

Bent u al gast bij Huis aan het Water? Dan is deze dag een mooie gelegenheid om uw familie en vrienden kennis te laten maken met Huis aan het Water.

Zien wij u ook op zaterdag 9 februari?

Bron: Stichting Huis aan het Water / Foto: Ria Houweling (Waterland in Beeld)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services