Het kloppend hart van Waterland
Live

Open boerderijwinkel dag

Gepubliceerd: Woensdag 20 oktober 2021 10:39

Open boerderijwinkel dag

Foto: t Zuivelhuisje

Boerderijwinkel Arken ae, ‘t Zuivelhuisje en Natuurboerderij Hardebol organiseren op 23 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een open boerderijwinkel dag. Op deze dag is niet alleen de winkel open maar kunt u ook allerlei activiteiten doen, dieren aaien, producten proeven en rondleidingen over de boerderij.

Bij Arken ae in Zuiderwoude kunt u terecht voor lekkere aardappels, verse groente en fruit van Noord-Hollandse bodem. Rund en lamsvlees van de eigen boerderij en varkensvlees van Morris van Zanten. Verse eitjes van de scharrelende dames, verschillende zuivelproducten, biologische koeien- en geitenkaas van zorgboerderij Onsverlangen en heel veel verschillende streekproducten.

Op de open dag kunt u niet alleen naar de winkel maar kunt u in de schuur bij de jonge pinken en kalfjes genieten van drinken met gebak of lekkere warme broodje hamburger. Hebben we een proeverij van de zuivelproducten die wij zelf maken. Kunnen de kinderen zich uit leven op het springkussen en kunnen ze een kalfje schetsen. Hebben we tafels met leuke kleurplaten en kun je lekker knuffelen met de dieren op de boerderij kalfjes, lammetje en paardjes.

Adres: Aandammergouw 10, Zuiderwoude

Bij ‘t Zuivelhuisje in Katwoude kun je zoals altijd terecht voor heerlijke zuivelproducten rechtstreeks van de boerderij, zoals diverse soorten yoghurt, hangop, vla, chocolademelk en kefir. Ook wordt er Beemsterkaas verkocht vers van het mes, verse boerderij eitjes, allerlei streekproducten en kun je zelf een flesje melk tappen bij de melktap. Op de open boerderijwinkel dag laten zij graag zien waar de zuivelproducten vandaan komen, kun je mee met een rondleiding door de stal, aai de dieren en snuif het boerenleven op. Voor de kinderen is er een leuke koe kennisquiz, vul ‘m in en haal je cadeautje op in de winkel. En de kids kunnen zich ook lekker uitrazen op het springkussen of haal een verse smoothie van de prijswinnende yoghurt.

Adres: Hoogedijk 58, Katwoude.

Bij Natuurboerderij Hardebol in Landsmeer staan alle koeien weer lekker in de stal en die kunnen niet wachten om jullie allemaal te zien. In het winkeltje hebben zij hun eigen vlees, verse eitjes van onze dames, allerlei zuivelproducten, verschillende kaas soorten van de Beemster en streekproducten. Op de dag hebben ze verschillende leuke aanbiedingen en staan ze met een grote pan waaruit ze heerlijk warm stoofvlees en echte boeren gehakt ballen scheppen. Wat is er nog meer op deze dag? Nou je kunt met de traptrekkertjes rondje crossen, klimmen op de speelhooibalen, stoepkrijten, koeien aaien en lekker chillen bij de konijnen en geiten.

Adres: Kanaaldijk 28, Landsmeer.

Meer informatie: kijk dan op de Facebook en Instagram pagina’s van de winkels

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services