Het kloppend hart van Waterland
Live

Open atelier van 3 vrouwen in Toren Grote Kerk tijdens Summer of Arts

Gepubliceerd: Vrijdag 04 augustus 2023 20:55

Open atelier van 3 vrouwen in Toren Grote Kerk tijdens Summer of Arts

Foto: Ankie Blommesteijn

Drie vrouwen, Nienke, Karin en Naomi houden drie weken open atelier en expositie in de toren van Monnickendam.

Alles staat bij hun drieën in het teken van textiele werkvormen. Handwerk en ambachten proberen in de vingers te krijgen, letterlijk en figuurlijk, is wat zij het liefst doen. "Juist door samen aan het werk te gaan, kun je elkaar inspireren. Dat plezier in het maakproces willen we ervaren en laten zien aan wie wil komen kijken bij ons."

Nienke is ervaren in het verven met plantaardige verfstoffen en gaat hier verder mee experimenteren in combinatie met Blockprints en borduren. Karin heeft zich de laatste jaren verdiept in het natvilten en de mogelijkheden die dat biedt om in plat vlak en driedimensionaal mee te werken. Zij is geïnspireerd door vormen uit de natuur, zoals mossen en koralen. Zij maakt vilten wanddoeken en collages. Naomi's werk is geïnspireerd op folkloristische kunst en antiek speelgoed. Zij maakt kleine diertjes van vilt, en papier-maché figuren.

In de toren is te zien hoe ze alle drie te werk gaan met hun eigen vaardigheden. Kom langs, neem een kijkje, maak een praatje en laat je inspireren door zes vaardige handen aan het werk te zien. Het open atelier is te zien van 1 tot en met 20 augustus, dinsdag tot en met zondag, van 11.00 -17.00 uur.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services