Het kloppend hart van Waterland
Live

Opbouw van De Verwondering in volle gang

Gepubliceerd: Donderdag 07 augustus 2014 10:28

Opbouw van De Verwondering in volle gang

Met vereende kracht werken de initiatiefnemers van De Verwondering samen met vele ouders, opa's en oma's, andere betrokkenen en professionele partijen aan het opknappen van het oud medisch kinderdagverblijf De Regenboog in Monnickendam.

De hele zomer is er al hard gewerkt en vandaag wordt de grasmat van het schoolplein erin gelegd. 

Over elke ruimte in het gebouw is nagedacht. De groepen 1 en 2 hebben een eigen ruimte, zo ook de groepen 3 tot en met 8. In totaal 88 kinderen zullen op 18 augustus een nieuwe start gaan maken op deze nieuwe school. Op De Verwondering vinden ze een ruimte voor muziek, voor allerlei soorten handenarbeid, een ruimte om even uit te rusten en onder andere de ruimte waar voorheen het zwembad van De Regenboog zat. Dit zwembad staat nu leeg en aan alle kinderen die komen kijken op de school wordt gevraagd wat ze daarvan zouden maken. Een grote ballenbak? Helemaal vullen met kussens? Of zand? Of? Ideeën genoeg. En met tijd zal er zeker ook een bestemming voor deze ruimte worden gevonden.

Terwijl binnen druk wordt schoongemaakt en alles netjes wit wordt geschilderd, treffen we in de tuin mensen aan die graszodes aan het leggen zijn. Het plein knapt zienderogen op. Nog anderhalve week en dan moet de deur van de school open. We horen de vrijwilligers spreken over saamhorigheid, betrokkenheid, een nieuwe start en een uniek project in Waterland. Voor de een zal het kind de laatste twee jaar van de basischool hier door brengen. Precies de tijd dat De Verwondering hier zal zijn gevestigd. Een ander spreekt de wens uit dat zijn kleindochter nu de kans krijgt om in een fijne en leuke omgeving volledig tot haar recht te komen en met veel plezier naar school zal gaan.

Iedereen heeft zijn of haar reden(en) om voor De Verwondering te kiezen. En om hier een extra handje te helpen tijdens de schoolvakantie om straks klaar te zijn voor een frisse en onderhand vertrouwde start. De ouders hebben elkaar in ieder geval al deze zomer leren kennen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services