Het kloppend hart van Waterland
Live

Op 26 mei jubileert succesvolle garagesale in Ilpendam

Gepubliceerd: Woensdag 15 mei 2024 09:59

Op 26 mei jubileert succesvolle garagesale in Ilpendam

Foto: Garagesale Ilpendam

Op zondag 26 mei vanaf 10 uur wordt het dorp Ilpendam voor de 10e keer omgetoverd tot de leukste markt met vintage spullen, mooie snuisterijen, heerlijke hapjes en een hele hoop gezelligheid. Bezoekers vinden deze adresjes via een mooie wandelroute door het dorp. Meestal doen zo’n 80 tot 100 adressen mee. “De deelnemers raken hun verkoopwaren kwijt en de bezoekers gaan met mooie spullen naar huis. De eerste bezoekers zijn vaak al vroeg aanwezig om de mooiste koopjes op te speuren. Speciaal voor de 10e editie is ook een nieuw logo ontworpen om het evenement te promoten’, vertellen de enthousiaste organisatoren Katja en Jara.

Een begrip
De garagesale is een begrip in de regio en ver daarbuiten. “Zelfs mensen uit Noord-Brabant en Friesland weten ons te vinden. Mede door de landelijke promotie die we maken. Een echt dagje uit in Nederland langs de mooiste en leukste spullen. We gaan er een mooifeestje van maken met iedereen”, aldus Katja. Beide dames doen zelf ook altijd mee. Katja verkoopt haar heerlijke Surinaamse broodjes pom, kipkerrie of vega en heeft inmiddels al jaarlijks vaste eters bij haar kraam. Jara verkoopt vooral puzzels, huishoudelijke artikelen en beschilderde houten bordjes.

Mooie dorpswandeling
“Veel buurtgenoten blijven ervoor thuis, hangen de slingers op en bieden ook hapjes en drankjes aan. En een mooie wandeling door het pittoreske dorp is voor veel bezoekers een bonus", aldus Jara. “Het is een heerlijk buitenevenement, dus we gaan uit van mooi weer!”, vertelt Katja.

Koopjes uit eigen tuin
Elke woning met een eigen tuin, garage of oprit kan meedoen. De deelnemers verkopen van alles. Van speelgoed, boeken, hobby-artikelen, kleding, tot eigen gemaakte creatieve producten. Maar ook complete inboedels en uiteraard zeldzame items, de brocante parels.Hét bewijs dat je niet voor mooie spullen naar een dure winkel hoeft te gaan. Door middel van een digitale routekaart op Route.nl of de app van Routiq komen bezoekers tijdens de wandeling langs de adressen met allerlei leuke spullen.

Spullen met een verhaal
Inwoners die meedoen hebben vaak hun eigen verhaal bij de spullen die ze verkopen. Echte parels van groot tot klein kun je vinden tijdens dit evenement. “Mooie antieke stoeltjes, mandflessen, boeken, prachtige zelfgemaakte oorbellen, maar er is ook weleens een complete inboedel verkocht. En dit dorp draait zich niet om voor heerlijke limonade, Surinaamse broodjes of verse pannenkoeken!’, meldt Katja.

“Ook voor kinderen is het leuk om mee te komen. Mijn zoon Jurre helpt vaak mee en verkoopt koeken, flesjes water en speelgoed aan een eigen tafeltje. Van dat geld kan hij weer iets kopen tijdens een rondje langs de andere deelnemers”, vult Jara aan.

Website en Facebook
De organisatoren zijn aanspreekpunt voor de deelnemende inwoners in de aanloop naar het evenement. Dit jaar is alles weer op de website te vinden en via Facebook. Hier zijn daags voor het evenement de adressen en routekaart te vinden. Maar kijk ook eens terug naar de afgelopen edities, met leuke foto’s en filmpjes. Ook is het dit jaar mogelijk voor deelnemende adressen om online in te schrijven. De teller staat al boven de 50 deelnemers. Aanmelden kan tot daags voor aanvang.

Meer informatie
De Garagesale Ilpendam is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zondag 26 mei in heel Ilpendam van 10.00 tot 14.00 uur (of zolang de deelnemende adressen blijven staan).

Meer informatie en de route (daags voor aanvang) vindt u op de Facebookpagina https://www.facebook.com/komnaargaragesaleilpendam/. De website met meer informatie en nieuws: www.garagesale-ilpendam.nl

Bron: Garagesale Ilpendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services