Het kloppend hart van Waterland
Live

Ook Huis aan het Water treft Corona-maatregelen

Gepubliceerd: Vrijdag 13 maart 2020 17:35

Ook Huis aan het Water treft Corona-maatregelen

Foto: Ria Houweling

Stichting Huis aan het Water in Katwoude neemt ook maatregelen in verband met het Coronavirus. Het bestuur van het Huis aan het Water stuurde het volgende bericht rond:

Zoals u waarschijnlijk weet wordt sinds gisteren door het RIVM ouderen afgeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer en eveneens sociaal verkeer te mijden.


Op grond van deze maatregel adviseert het bestuur en de directie van Huis aan het Water aan éénieder bij wie sprake is van kwetsbaarheid op grond van hoge leeftijd, verminderde weerstand (bijvoorbeeld door een lopende behandeling, chemotherapie, immunotherapie, een behandeling met corticosteroïden, een behandeling met antibiotica etc.) om ons niet te bezoeken.

Wat de psychosociale ondersteuning betreft kunnen wij u een telefonisch alternatief bieden.
Heeft u een afspraak met een psycholoog, psychotherapeut, psychiater, coach of andere individuele behandelaar dan kunt u deze bellen of mailen dat u graag op het geplande tijdstip een telefonische afspraak wil.
Heeft u geen behoefte aan een telefonische afspraak en komt u niet naar Huis aan het Water wilt u zich dan wel alstublieft afmelden.

Een andere maatregel die Huis aan het Water heeft getroffen raakt de groepsactiviteiten. De groepsactiviteiten met meer dan drie personen die binnen plaatsvinden, worden afgelast. U wordt door de groepsbegeleider op de hoogte gesteld. Heeft u behoefte aan een gesprek dan kunt u ons altijd bellen en zal een gastvrouw u een luisterend oor bieden.

Beide maatregelen gelden in ieder geval tot 31 maart. Het spijt ons dat wij onze steun en behandelmogelijkheden gedeeltelijk moeten opschorten en hopen dat het virus zo snel mogelijk door alle gezamenlijke maatregelen in de maatschappij beheersbaar wordt.

Vriendelijke groeten
Namens bestuur en directie

Karin Hoogeveen.

 

Bron: Huis aan het Water

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services