Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontmoet Ons in De Bolder, een Eritrese avond

Gepubliceerd: Zaterdag 06 mei 2023 16:36

Ontmoet Ons in De Bolder, een Eritrese avond

Foto: Omroep PIM

Na een pauze van enkele jaren vanwege covid organiseerde Vluchtelingenwerk Nederland op 28 april samen met De Bolder weer een ontmoetingsavond waarbij Eritrese vluchtelingen een maaltijd kookten voor hun mede-inwoners van Monnickendam. En dat werd een succes, bijna 100 Monnickendammers genoten van de rijke keuken die hun Eritrese stadsgenoten hen voorzette.

Omroep PIM maakte een reportage waarbij de jeugdige tweetalige Delinah, geboren in Eritrea maar hier opgegroeid, de verslaggever en de cameravrouw in de keuken voorstelde aan haar, in prachtige kostuums geklede, familieleden en ons daarna een vrolijke uitleg gaf over de vele gerechten op het buffet en vooral hoe dat met de vingers en de traditionele Eritrese pannenkoek te eten. 

Uiteraard werd er ook aandacht besteed aan de treurige situatie in hun vaderland dat nu al 30 jaar geteisterd wordt door dictatuur, onderdrukking, geweld en een totaal gebrek aan persvrijheid. Want samen eten is belangrijk maar weten waarom vluchtelingen hun huis en haard hebben moeten verlaten is zeker zo belangrijk.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services