Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontdek in de fluisterboot het levende water in het Ilperveld

Gepubliceerd: Maandag 18 juli 2022 08:23

Ontdek in de fluisterboot het levende water in het Ilperveld

Foto: Joke Huijser - Spekken

Voel je welkom in de wereld van het water dat leeft. Stap zondag 31 juli in de fluisterboot van Landschap Noord-Holland en vaar mee met schipper en gids door het waterrijke Ilperveld op zoek naar het diverse leven in het water.

Leven in en rond het water
Water, overal om je heen in het Ilperveld ten noorden van Amsterdam, met zijn meer dan 600 eilandjes, vaarten, sloten en petgaten. In en op het water leeft van alles, vissen, kikkers, insecten, vogels, en ook heel veel waterplanten. De schipper en de gids nemen je mee naar deze wondere wereld en vertellen je allerlei wetenswaardigheden over de waterbewoners. Ook hoor je wat er allemaal voor nodig is om dit moois in stand te houden.

Waarschijnlijk stap je onderweg nog uit op een van de eilandjes. Wie weet wordt er nog wat gevangen. Verwonder je dan over wat er allemaal aan diertjes tevoorschijn kan komen uit het water, te veel om op te noemen. En vergeet ook de planten niet, het staat er vol mee op de eilanden en langs de waterkant

Met de excursieboot kun je heel dichtbij komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: Zondag 31 juli van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services