Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontdek het Waterlandse boerenleven met ‘Toeren bij Boeren’

Gepubliceerd: Maandag 29 juni 2015 22:36

Stichting Promotie Waterland organiseert op zaterdag 11 juli met vier boerenbedrijven uit Waterland en Landelijk Noord voor de eerste maal ‘Toeren bij Boeren’. Deze open dag wordt gecombineerd met een leuke fietstour van ongeveer 30 kilometer.

Waterland en Landelijk Noord hebben veel te bieden. Velen komen voor het water, de historie en de natuur. De koeien en schapen in de wei zijn fotogeniek en gaan gewillig op de foto. Bij het beheer en behoud van die natuur speelt het boerenbedrijf een zeer belangrijke rol. Om allerlei redenen dienen de boeren van vandaag permanent te innoveren voor hun eigen bedrijfsvoering, maar ook om die rol te kunnen blijven vervullen.

In samenwerking met de Stichting Promotie Waterland stelt een viertal ondernemers van deze sector hun bedrijf aan u voor. Het zijn verschillende bedrijven, zodat u met een aantal varianten van het boerenbedrijf kennis kunt maken. Deze vier boerenbedrijven zijn op zaterdag 11 juli van 10.00 – 16.00 uur te bezoeken. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Honden zijn helaas niet toegestaan.

Agrarische fietstocht
De agrarische fietstocht is gemakkelijk te fietsen en de totale afstand is ca. 30 km. De volgende bedrijven doen mee: K.J. Tromp B.V., specialist in grond-, sloop- en oeverwerkzaamheden en agrarisch loonwerk, met een hypermodern machinepark, in Zuiderwoude; boerderij Hoeve Van Noorden, een modern familiebedrijf met 130 melkkoeien in Zunderdorp; melkschapen en zorgboerderij Dikhoeve met 500 schapen en een kaasmakerij in Ransdorp; boerderij Hoogendoorn, een traditioneel melkveebedrijf (ambachtelijke yoghurt) met 70 koeien in Uitdam. Start u vanuit Monnickendam, dan begint u bij Tromp in Zuiderwoude. Start u vanuit Amsterdam, dan begint u het beste bij de Dikhoeve.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Er zijn Informatiepunten in Monnickendam en Marken.

Meer informatie: www.onswaterland.nl

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services