Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontdek het Ilperveld tijdens de Pinksterdagen in een fluisterboot

Gepubliceerd: Zaterdag 20 mei 2023 12:45

Ontdek het Ilperveld tijdens de Pinksterdagen in een fluisterboot

Foto: Landschap Noord-Holland 1

Ontdek tijdens deze vaartocht van Landschap Noord-Holland het prachtige, waterrijke Ilperveld ten noorden van Amsterdam. Je kunt zowel Eerste als Tweede Pinksterdag mee met schipper en gids!

Varend genieten van de natuur
De vaartocht gaat tussen de vele eilandjes van trilveen door en onderweg ontdek je de schoonheid van dit prachtige natuurgebied. Onderweg vertelt de natuurgids je over de bijzonderheden en wijst je onder andere op de weidevogels en hun jongen en de bloeiende voorjaarsbloemen aan de waterkant. 

 

Niet te missen zijn de vele weidevogels. Je hoort en ziet kieviten, grutto's, scholeksters, tureluurs, ganzen, en diverse zangvogels, en misschien ook hun jongen. Hoor hoe de grutto’s hun karakteristieke eigen naam roepen. Ook de lepelaar, zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien. Afhankelijk van het weer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer tevoorschijn. De gids laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen. Beleef een fantastische middag in natuurgebied Ilperveld.Met de excursieboot kun je echt heel dicht bij de weidevogels komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer: Zondag 28 mei en Maandag 29 mei van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl
 

Bron: Landschap Noord-Holland


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services