Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontdek het Ilperveld in zomertooi

Maandag 07 augustus 2017 12:08

Ontdek het Ilperveld in zomertooi

Foto: Dutchphoto

Hollandser kan het bijna niet. Genieten van het Ilperveld nu het hoog zomer is. Stap op zondag 20 augustus in de boot van Landschap Noord-Holland en onze schipper brengt u naar de mooiste plekjes. Er gaat natuurlijk een gids mee die onderweg leuke dingen vertelt over de natuur.

Het Ilperveld bestaat uit honderden eilandjes en het is altijd een avontuur om even uit te stappen. U kunt dan zelf ervaren hoe trilveen voelt. De grond danst er onder je voeten. Eindelijk kunt u over water lopen! En u kunt zien dat er ook in de polder heide kan groeien. Als u een verrekijker meeneemt kunt u extra genieten van de vogels onderweg. U kunt zomaar een lepelaar, zilverreiger en zelfs een roerdomp te zien krijgen. En natuurlijk weidevogels en zangertjes. Laat u verrassen door de natuur!

Deze activiteiten duren van 13.30-15.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Tot eind september kunt u iedere zondagmiddag een vaartocht maken in het Ilperveld.

Meer informatie: www.landschapnoordholland.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services