Het kloppend hart van Waterland
Live

Ontdek het Ilperveld in het voorjaar

Gepubliceerd: Vrijdag 29 april 2022 08:06

Ontdek het Ilperveld in het voorjaar

Foto: Klaas Ros

Ontdek tijdens deze vaartochten van Landschap Noord-Holland het prachtige, waterrijke Ilperveld onder de rook van Amsterdam, en geniet van de vele weidevogels en de verschillende bloemen en planten. We zien opkomend riet, speenkruid, watermunt, lisdodde, varens, fluitenkruid en vele andere soorten.

Ontdek tijdens deze vaartochten van Landschap Noord-Holland het prachtige, waterrijke Ilperveld onder de rook van Amsterdam, en geniet van de vele weidevogels en de verschillende bloemen en planten.We zien opkomend riet, speenkruid, watermunt, lisdodde, varens, fluitenkruid en vele andere soorten.

Vaartocht naar weidevogels
Niet te missen zijn de vele weidevogels. Je hoort en ziet kieviten, grutto's, scholeksters, tureluurs, ganzen, en diverse zangvogels, en misschien ook hun jongen. Hoor hoe de grutto's hun karakteristieke eigen naam roepen. Ook de lepelaar, zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien.

 
Afhankelijk van het lenteweer is het goed mogelijk dat de rietorchissen al te zien zijn. Misschien kruipt zelfs de zonnedauw alweer tevoorschijn. De gids laat het je allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen. Met de excursieboot kun je echt heel dicht bij de weidevogels komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom.
Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: Zondagen 8 en 15 mei van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services